Daca ma da in judecata poate avea castig de cauza? Ar fi nedrept pt noi, sa trebuiasca sa acceptam termoizolatia ei pe terenul nostru! Pana la urma asa au cumparat casa, ei trebuie sa gaseasca solutii pe proprietatea lor, nu a mea! Peretele chiar e in stare buna, nici vorba sa puna in pericol integritatea locuintei!
Casa vecina este construita pe granita dintre proprietati ( de zeci de ani). Noul proprietar al casei vrea sa o renoveze. Initial, asa cum e legal, a avut acordul meu pt a avea accesul la zidul casei, prin curtea mea, pt a face o subzidire la peretele de pe granita. A facut in plus un fel de trotuar de beton lat de cca 30 cm ( pe toata lungimea casei) pe terenul meu pretinzand ca doar asa este eficienta subzidirea. I-am cerut sa strice constructia abuziva, a refuzat, motiv pt care am fost nevoiti sa platim noi pe cineva sa sparga betonul si sa refacem curtea noastra la stadiul dinainte. Fara scrupule, m-a anuntat ca a doua zi urmeaza sa-si izoleze casa si sa ii permit sa intre din nou in curte. Am refuzat cerandu-i sa plateasca daunele pe care el nu le recunoaste ( ‘ terenul de sub streasina imi apartine!’). In fata acestei atitudini, nu doresc sa-l las sa-si termoizoleze peretele de pe granita deja din cauza faptului ca nu mi-a respectat proprietatea prima data, dar si pt ca lucrarea finala va insemna o prelungire a casei lui ( prin prezenta polistirenului si a tencuielii aferente) dincolo de granita de hotar ( adica pe proprietatea mea, cu ingustarea curtii mele).
As avea câstig de cauza? In definiv casa lui e in stare buna, nu necesita lucrari de siguranta ci mai degraba pt imbunatatirea confortului ( s-ar putea face izolare interioara de pilda)