avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Activitate Radugaspar

Activitate Radugaspar

Multumesc.Cu divortul am contactat un avocat.
Șantajul este din partea ei.Discutia era ca dacă nu se alege cu acest beneficiu material, merge în instanta și ma acuza de tot ce poate ca sa imi păteze imaginea.Avand în vedere ca sunt persoana publica...Atunci am căzut la înțelegerea de a plăti aceasta suma, in numele copilului și ea sa imi semneze divortul la notar.Am semnat cerere de divort, impreuna cu promisiunea, dar ea nu a mai venit la semnarea divorțului.A înaintat, ulterior, divortul în instanta.Evident, sa imi strice imaginea.

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Sunteti in termen sa formulati inca cerere reconventionala.

Art. 917. Cpc - Cererea reconventionala
(1) Sotul parat poate sa faca si el cerere de divort, cel mai tarziu pana la primul termen de judecata la care a fost citat in mod legal, pentru faptele petrecute inainte de aceasta data. Pentru faptele petrecute dupa aceasta data paratul va putea face cerere pana la inceperea dezbaterilor asupra fondului in cererea reclamantului.

(2) Cererea paratului se va face la aceeasi instanta si se va judeca impreuna cu cererea reclamantului.

(3) In cazul in care motivele divortului s-au ivit dupa inceperea dezbaterilor asupra fondului la prima instanta si in timp ce judecata primei cereri se afla in apel, cererea paratului va putea fi facuta direct la instanta investita cu judecarea apelului.

(4) Neintroducerea cererii in termenele aratate la alin. (1) si (3) atrage decaderea sotului parat din dreptul de a cere divortul pentru acele motive. Daca cererea reclamantului a fost respinsa, sotul parat poate cere divortul pentru motive ivite ulterior.

Inselaciune nu este caci din start premisa a fost gresita, putand afirma sotia chiar un santaj din partea dvs..

Consultati direct un avocat care sa vada actele/promisiunea de vanzare. Normal ar fi ca in situatia in care banii au fost folositi in alt scop decat cel in care ati dorit se poate cere restituirea banilor.



Mulțumesc!

Adrian ALBU a scris:

Înseamnă că imobilul este pe numele minorei (sau în coproprietate cu soția dvs). Încercați să vă apărați în instanță față de cererea de divorț. Nu constituie înșelăciune acțiunea soției.

Subsemnatul, in calitate de reprezentant legel(tata), al promitentei cumpărătoare, minora, promit sa cumpăr în numele și pentru aceasta cu titlu de bun propriu al minorei.

Adrian ALBU a scris:

Întrebarea este următoarea: cu ce titlu ați achitat dvs suma. Ce scrie în contractul de vânzare cumpărare ?

Se specifica faptul ca e bun propriu.Daca nu avem bunuri comune, nu stiu daca este necesar partajul.Tocmai de aceea ziceam ca e inselaciune.A promis un program de vizita și ca semnează divortul.Nu a făcut nimic din ce a spus.A mers la alt notar și a finalizat tranzacția.Ea a mai trebuit sa plătească 50.000€.
Pe de alta parte, a înaintat divortul în instanta, unde îl cere din vina mea, exclusiv.Nu conteaza cat durează un proces de acest gen.Intrebarea era daca se încadrează speta la inselaciune.Multumesc

gi-jane2 a scris:

Sitia dvs nu si-a rezolvat problema.. ziceti ca avansul a fost dat din contul dvs si ca ap a fost luat pe numele ei.. o data ca e bun comun si apoi, cine plateste restul ?
va semna divort, partaj si custodie,

ce partaj sa semneze daca nu aveti bunuri comune ?
ar trebui sa dati ceva detalii despre situatie.

Din păcate, eu am mers pe încredere și pe discuția sincera, pe care am purtat-o.Cert este ca a făcut o promisiune, pe care a incalcat-o, ca sa obțină un bun necuvenit.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Pe înșelăciune este greu de spus daca ar fi ceva care sa tina.
Ea a fost la avocat inainte sa abordeze aceasta strategie.
De ce nu ati fost si dvs. la avocat.
Aici ati facut greseala fatala.

Acum.situatia este foarte complicata si este posibil sa nu rezolvati nimic.
Va aflați pe un taram juridic unde ea are dreptate de principiu...

Întrebarea era daca pot deschide proces pentru banii achitați de mine, pe inselaciune?multumesc

Radugaspar a scris:

Pe numele soției.Am pierdut termenul pentru depunerea intampinarii.Problema este ca nu as fi fost dispus sa achit 70.000€ în aceste condiții.Ne-am inteles anterior asupra programului de vizita program ce nu il voi mai putea obține în instanta.Din punctul meu de vedere, scopul dânsei a fost de a obține aceasta suma de la mine.Nu avem bunuri comune, deci e o suma pe care nu ar fi obtinut-o la partaj.

Alexandra Dogaru a scris:

Va trebui sa formulați întâmpinare și, eventual, cerere reconvenționala in dosarul de divort.
Imobilul a fost achiziționat pe numele copilului minor?



Pe numele soției.Am pierdut termenul pentru depunerea intampinarii.Problema este ca nu as fi fost dispus sa achit 70.000€ în aceste condiții.Ne-am inteles anterior asupra programului de vizita program ce nu il voi mai putea obține în instanta.Din punctul meu de vedere, scopul dânsei a fost de a obține aceasta suma de la mine.Nu avem bunuri comune, deci e o suma pe care nu ar fi obtinut-o la partaj.

Alexandra Dogaru a scris:

Va trebui sa formulați întâmpinare și, eventual, cerere reconvenționala in dosarul de divort.
Imobilul a fost achiziționat pe numele copilului minor?

Buna ziua!Va rog sa îmi spuneți dacă următoarea speță se poate încadra la inselaciune:in urma neînțelegerilor cu soția mea, i-am cerut sa divortam la notar.Dansa a acceptata, cu condiția ca eu sa ii achit 50% din valoarea unui imobil,pe care dorea sa il achiziționeze.Ne-am inteles ca vom divorta amiabil, va semna divort, partaj si custodie, daca eu achit aceasta suma.Am mers la notar, unde am facut concomitent promisiunea de vânzare cumpărare și am depus cererea de divorț și custodie.Avansul pe care eu l-am achitat pentru acel imobil, a fost din contul meu personal, în numele minorei.Dupa ce am achitat acești bani, soția mea nu s-a mai prezentat la semnarea actelor de divorț.In schimb a deschis proces în instanta, unde imi aduce o mulțime de acuzații, cerând divortul din vina mea exclusiva.