Multumesc.Cu divortul am contactat un avocat.
Șantajul este din partea ei.Discutia era ca dacă nu se alege cu acest beneficiu material, merge în instanta și ma acuza de tot ce poate ca sa imi păteze imaginea.Avand în vedere ca sunt persoana publica...Atunci am căzut la înțelegerea de a plăti aceasta suma, in numele copilului și ea sa imi semneze divortul la notar.Am semnat cerere de divort, impreuna cu promisiunea, dar ea nu a mai venit la semnarea divorțului.A înaintat, ulterior, divortul în instanta.Evident, sa imi strice imaginea.
AV. GABRIELA GERBER a scris:
Sunteti in termen sa formulati inca cerere reconventionala.
Art. 917. Cpc - Cererea reconventionala
(1) Sotul parat poate sa faca si el cerere de divort, cel mai tarziu pana la primul termen de judecata la care a fost citat in mod legal, pentru faptele petrecute inainte de aceasta data. Pentru faptele petrecute dupa aceasta data paratul va putea face cerere pana la inceperea dezbaterilor asupra fondului in cererea reclamantului.
(2) Cererea paratului se va face la aceeasi instanta si se va judeca impreuna cu cererea reclamantului.
(3) In cazul in care motivele divortului s-au ivit dupa inceperea dezbaterilor asupra fondului la prima instanta si in timp ce judecata primei cereri se afla in apel, cererea paratului va putea fi facuta direct la instanta investita cu judecarea apelului.
(4) Neintroducerea cererii in termenele aratate la alin. (1) si (3) atrage decaderea sotului parat din dreptul de a cere divortul pentru acele motive. Daca cererea reclamantului a fost respinsa, sotul parat poate cere divortul pentru motive ivite ulterior.
Inselaciune nu este caci din start premisa a fost gresita, putand afirma sotia chiar un santaj din partea dvs..
Consultati direct un avocat care sa vada actele/promisiunea de vanzare. Normal ar fi ca in situatia in care banii au fost folositi in alt scop decat cel in care ati dorit se poate cere restituirea banilor.