avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 718 soluții astăzi
Forum Activitate Enel

Activitate Enel

Am făcut contestație la o amenda de contravenție pentru injurii și cuvinte jignitoare. Dacă mi-a venit citație de la Tribunal, mai trebuie să depun vreun act înainte de înfățișare?

gi-jane2 a scris:

puteti contesta amenda..
aveti politie locala, un sef de post etc ? sunati direct acolo, nu la 112, macar sa aveti dovada ca ati incercat.
cine e individul, banuiesc ca va cunoasteti ?

Polițiștii sunt repartizați pe mai multe zone, nu polițistul din localitate m-a amendat. Cînd am reușit să iau legătura cu șeful de post, i-am povestit situația în care ma aflu, mi-a recomandat să stau liniștită că nu mai vine, deoarece la una dintre,, vizite" i-au suspendat permisul de conducere. Cînd le-am cerut explicații primilor polițiști care m-au amendat, tot liniștea mi-au recomandat-o, spunîndu-mi că va veni el să îmi plătească amenda. Ce să înțeleg de aici? Menționez că am un loc de muncă, nu sunt o femeie întreținută, și nu am profitat sub nici o formă de acest individ, l-am întâlnit de 3 ori, mi-am dat seama că nu ne potrivim la caracter, i-am adus la cunoștință intenția mea, și totuși...
Bună ziua. Am apelat nr de urgenta 112 deoarece un individ făcea scandal la poartă la domiciliul meu, iar agenții care s-au deplasat la fața locului m-au amendat tot pe mine că l-am făcut prost și nesimțit pe individ. Menționez că incidentul s-a petrecut în jurul orei 23, iar individul nu era din localitate. Mi-au trimes procesul verbal prin poștă, semnat ca martor de individul împotriva căruia eu ceruse ajutorul spunînd că eu aș fi refuzat să semnez, în condițiile în care nu mi s-a adus la cunoștință. Acest personaj mă deranjează în mod repetat, a doua oară când am apelat nr de urgenta 112,în jurul orei 1 noaptea era însoțit de un alt personaj iar agenții mi-au dat tot mie amendă, deoarece i-aș fi adus injurii și l-am făcut jegos pe celălalt. Aș vrea să știu și eu ce îmi rămâne de făcut, ce măsuri să iau... Să plec din țară sau să aștept IML-ul să îmi constate decesul? Dacă chem poliția mă aleg cu amendă, găsesc dînșii un motiv. Probabil așa consideră dumnealor că își merită bonusurile de performanță, amendînd victimele. Eu sunt femeie, locuiesc împreună cu mama mea care a suferit un accident vascular, și în continuare sunt amenință și șantajată prin intermediul mesajelor și apelurilor telefonice.