avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 391 soluții astăzi
Forum Activitate Fotovoltaice

Activitate Fotovoltaice

Salut, dacă nu ai dat pana acum în judecata, ai șanse foarte mici sa mai faci ceva, pentru ca, potrivit legii, trebuia sa începi o acțiune în instanta în maxim 6 luni de la răspunsul primit pentru contestatie și maxim 1 an, dar cu motive foarte întemeiate (de ex bosla). După 1 an, conform legii se prescrie dreptul de a mai acționa în instanta.
Dacă te uiți pe site-ul afm vei vedea ca acum câteva zile s a mai aprobat un dosar pentru ca beneficiarul a dat în judecata afm. Sa începi acum o acțiune, nu știu dacă mai ai șanse.
Nu sunt jurist.
Caut și eu acum o cale de a repune în termen și discut cu cineva sa vad ce șanse am sa renunț în termen.
În rest găsește un avocat bun care sa înceapă o acțiune de repunere în termen și dacă te repune în termen, câștigi 100%.


Olimpiu Alexa-Pop a scris:

A reusit cineva sa castige proces pe aceasta speta? Ma intereseaza si pe mine la Brasov.

In esența este vorba despre faptul ca Administrația Fondului de Mediu a suspendat înscrierile făcute de instalatori in sistem pentru suspiciuni de frauda. Mecanismul de înscriere era următorul: o persoana fizica putea accesa programul doar prin intermediul unui instalator validat de AFM și doar după ce depunea un dosar la acesta. Mai departe, instalatorul înregistra dosarul intr-o aplicație. Persoanele fizice care au depus documentele la instalatori au întrebat ce se va întâmpla cu valabilitatea documentelor in situația in care instalatorul a intrat in posesia lor dar nu a apucat sa le încarce in sistem( se cerea un extras de carte funciară și un certificat de atestare fiscală ambele cu cala biliare de 30 zile). AFM a ieșit cu un comunicat de presa oficial prin care a spus “ ca toate documentele depuse și înregistrate la instalatorii validată pana la momentul suspendării accesului in aplicație” am încheiat citatul sunt acceptate de AFM “ ca fiind depuse la termen la data redeschiderii accesului in aplicatie”, am încheiat citatul. Cu toate acestea, AFM nu a ținut cont de comunicat și a respins dosarele pe motiv ca cele 2 documente erau expirate. Mai multi cetățeni văzând ca dosarul este respins au contestat. Rezoluția contestații a fost tot de respins. Deși au fost prezentate dovezi ca documentele au fost înregistrate la instalatori, nu s-a ținut cont de acestea și de comunicat. Acum, singura cale de atac este doar un proces și de aceea Cosmin întreba despre posibilitatea unui proces colectiv pentru ca sunt câteva zeci/sute de cetățeni care au crezut in comunicat și s-au trezit cu dosarele respinse. Se poate începe un astfel de proces colectiv pe aceasta speța prezentată pe scurt ( cetățeni care au respectat comunicatul, in sensul ca au depus la instalator documentele înainte de suspendare iar AFM-ul, deși a emis un comunicat prin care spune ca prelungește valabilitatea documentelor respinge in masa dosarele pe motiv de expirare a documentelor)?