avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Activitate UnBatran

Activitate UnBatran

7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util

raluk0207 a scris:
Probabil nu a consultat pentru că era vorba despre un act mai vechi de 1995.
La RNNEL apar înregistrate donațiile și testamentele de după 1995.
Însă pentru liniștea dvs, puteti merge oricand la orice birou notarial si puteti solicita o interogare la RNNEL, pentru a verifica dacă v-a fost înregistrat testamentul.

Acel act era de 6 luni.
Nu am nevoie de interogare RNNEL, pentru ca am primit Certificatul de inregistrare in RNNEL.

Mai e o întrebare: dvs aveti intabulat dreptul de proprietate la Cartea Funciară pentru fiecare imobil pe care îl dețineți?

Mda, noi am fost sub stapanire austro-ungara. Dar chiar fara sa stiti asta, cum puteam sa intreb de notificarea in CF fara a avea inatbulate proprietatile?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util

trandafir2 a scris:

Avand in vedere miza...

Da, ar putea. Dar pentru ei nu este o miza prea mare. Muncesc si au. De asta mi-e drag sa le las tot ce am. Sa aiba un plus pentu copiii lor cand vor ajunge la scoala. Spre deosebire de frate care nu a muncit niciodata si a trait din mostenirile pe care le-a putut vana.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Le-am lasat un exemplar. Ei stiu exact ce au de primit si in ce conditii.
Ma gandeam la o notificare ca in cazul in care o proprietate are credite, sechestru, etc. M-am gandit la asta dupa ce am descoperit cu stupoare ca un notar nu a consultat RNNEL. Eu i-am dus actul si a iesit o balba nemaipomenita. Nu ar fi fost grava situatia (in cazul dat) dar mi-a aratat ca mai exista si scapari.
Buna ziua.
Mi-am facut testamentul (era timpul) in favoarea unor rude indepartate, copii muncitori de la tara. Fara prea multa carte si cu teama de oficialitati.
Ca sa nu aiba probleme cu un frate lacom, ar trebui sa notez in CF existenta testamentului?
S-ar putea sa nu afle la timp de decesul meu iar intre timp, fratele sa revendice proprietatea. Acei copii, sigur nu vor deschide proces ca sa recastige ce le las.