La inceputul lunii iunie, anul acesta, mi-am facut si eu cont si am acceptat un abonament promotional de o luna, in valoare de aproximativ 50 lei, si am facut plata cu cardul de Revolut.
Am folosit contul vreo 2 saptamani si dupa aceea am uitat de el, asa ca abonamentul mi s-a prelungit automat, exact cum era stipulat in "Termini si conditii",
informatii ce nu le-am citit ( mi-am dat seama ca s-a prelungit automat pentru ca au vrut sa imi ia 300 de RON de pe card).
Imediat ce am vazut ca vor sa imi ia bani din cont, am facut o cerere de renuntare la abonament, anulare si stergere cont. Intre timp mi-am inchis cardul de Revolut de pe care am facut plata.
Dupa un schimb lung de mailuri, vreo 15 la numar (le-am spus ca nu mai au acordul meu sa foloseasca informatiile peronale, le-am cerut sa imi trimita informatii despre cum au folosit datele mele),
in care au fost niste schimburi de impresii, ei nu voiau sa imi inchida contul pana nu plateam... a urmat o pauza de vreo 2 saptamani.
Dupa cele 2 saptamani am primit un mail de reamintire de plata, un fel de ultimatum pentru a evita alte costurile suplimentare (de la 300 se ajunsese la 354 - taxa de abonament restantă plus taxele de manipulare).
Am discutat cu cativa juristi pe care ii cunosteam, iar ei m-au sfatuit sa nu imi creez probleme suplimentare.
Am facut plata, am trimis mail cu dovada si am cerut sa imi inchida contul si sa stearga toate datele mele si i-am rugat sa imi confirme ca au sters contul.
Cateva zile mai tarziu am primit confirmarea ca nu adresa mea de email nu mai exista in baza lor de date si ca contul si datele au fost sterse.
p.s. pe viitor stiu sigur ca voi fi mai atent si voi incerca sa nu mai ajung in capcane de genul asta