Buna seara. Bunica a decedat in 1995. Dupa ea au decedat si cei trei fii. Toti fiii au cate doi copii.
Verii mei au dezbatut succesiunile unchilor mei inainte de cea a bunicii, cate unul renuntand in favoarea celuilalt la succesiunea acestora.
In casa bunicilor au ramas cu acestia parintii mei. Dupa ce tata a decedat in casa a ramas mama impreuna cu fratele meu care are certificat de mostenitor pe jumatatea de casa a bunicului mort inaintea bunicii. Bunica a trait 88 de ani cu o pensie de 90 lei, iar inmormanterea si pomenile au fost facute de tata. Fratii tatei erau de acord ca fratele meu sa mosteneasca si jumatatea bunicii dar nu a fost intocmit nici un act. Acum la dezbaterea succesiunii, copii unui unchi au facut acte de renuntare mama lor este si ea moarta inaintea unchiului. Sotia si un copil al celui de al doilea unchi se considera ca nu mai au dreptul pentru ca au renuntat la mostenirea unchiului cand s a facut succesiunea acestuia.
Eu si mama renuntam la mostenire. Raman fratele meu si un var care in afara de ha de pamant care se afla deja la el cere si sfertul de casa care i se cuvine conform legii.
Este legal ca au dezbatut succesiunea unchilor inainte de cea a bunicii si cel care a renuntat pierde dreptul de mostenire la niste bunuri care nu au fost trecute in masa succesorala?
Exista posibilitatea ca fratele meu sa obtina mai mult de jumatate din mostenirea bunicii avand in vedere ca tata a ingrijit de aceasta, ca unchiul nu dorea partre din casa si ca din 1995 pana in prezent taxele si impozitele pentru intreaga casa au fost achitate de tata si fratele meu?
Multumesc anticipat si scuzati exprimarea greoaie.