avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Activitate eliza1970

Activitate eliza1970

AVLIL a scris:

Nu mi se pare tocmai ok sa plecati in concediu cand "intamplator" e weekendul de vizitare a tatalui...
Asa, in fiecare zi de program de vizitare poate aparea cate ceva: o scoala de vara, o tabara, un concediu, ziua cuiva.
In ziua cand trebuie sa-i ia, ii ia si gata. Incercati sa va faceti programul in jurul copiilor, ca ei sunt cei mai importanti, nu?

Imi pare rau daca asa apare situatia privita din exterior. Numai ca niciun copil nu se poate imbolnavi ,,intamplator"...sau cel putin NU de varicela.... Iar in privinta concediului mi s-a parut corect pt micuti sa poata pleca si ei undeva.....mai ales ca e prima vacanta din viata lor (pe care, intamplator sau nu, le-a oferit-o tatal ,,vitreg", in perioada cand si-a putut lua si el concediu).
Iar faptul ca vreau sa merg cu copiii la parintii sotului meu mi se pare la fel de corect pt copii....Asa cum au dreptul de a avea legaturi personele cu bunicii naturali, au dreptul la legaturi personale si cu rudele prin alianta.
Poate ca nu toata lumea este de acord cu mine, dar eu am incercat tot posibilul sa le fie bine copiilor si nu tatalui lor....
Multumesc mult pt promptitudinea cu care mi-ati raspuns...
Am toate documenntele prin care pot dovedi ca micutii au fost bolnavi, precum si factura prin care s-a platit sejurul la mare, desi e pe numele sotului. Exista de asemenea nenumarate poze facute copiilor in vacanta aceasta, precum si martori care pot spune ca am fost plecati in concediu (au fost cu noi si cumnata si cumnatu meu).
Din tot ce mi-ati spus trebuie sa inteleg ca pot pleca linistita cu copiii la actualii mei socri si sa stau toata luna august? Trebuie doar sa-l anunt unde poate veni sa vada copiii? Cum pot dovedi ca l-am anuntat despre locatia unde se afla copiii? E bine sa-mi fac viza de flotant la socri pe perioada cat voi locui acolo?Sau nu e necesar sa ma complic?
Buna ziua!
Sunt noua pe acest site, dar am descoperit subiecte interesante aici. De aceea m-am decis sa propun un nou topic, desi problema mea seamana destul de mult cu unele dintre cele deja puse in discutie.
Sunt mama unui baietel de 4 ani si a unei fetite de 2 ani. Copiii mi-au fost incredintati in urma divortului care a avut loc cand inca mai eram insarcinata cu fetita. Problema mea este legata de dreptul de vizitare obtinut de tatal copiilor. Acesta are dreptul de a lua copiii in primul si al treilea weekend din luna. Pentru ca am avut unele neintelegeri legate de acest lucru, tatal semneaza (de fiecare data cand ia copiii) un proces verbal prin care precizeaza ca si-a exercitat dreptul de vizita.
Acum o luna si ceva, ambii copii au avut varicela si trebuiau sa stea in casa, astfel incat tatal nu si-a putut exercita dreptul de vizitare. Acest fapt l-a iritat atat de mult incat m-am trezit cu o scrisoare recomandata (care continea un proces verbal semnat de martori falsi) prin care se mentiona faptul ca la data respectiva nu a putut lua copiii pt ca i-am interzis eu sa o faca. Dupa aceasta intamplare s-a prezentat la usa noastra si a luat copiii conform hotararii judecatoresti. Saptamana trecuta am plecat cu copiii in concediu la mare. Intamplator era ,,weekendul lui''. La intoarcerea din concediu, ma astepta un nou proces verbal prin care eram instiintata ca l-am impiedicat din nou sa isi vada copiii. Dar eu nu l-am impiedicat sa ii vada. I-am spus la tel ca poate veni acolo unde ne aflam noi sa ii vada, iar actualul meu sot i-a comunicat si adresa hotelului unde eram cazati.
Intrebarea este: daca plecam pt o luna la parintii sotului meu care locuiesc in alta localitate, trebuie sa revin din doua in doua sapt pt a putea sa-i permit tatalui sa-i vada copiii conform hotararii judecatoresti (nu cred ca micutii ar putea face fata unor calatorii asa de lungi la intervale asa de scurte)? Cum m-ar putea afecta in cazul unui eventual proces, hartiile primite anterior de la tatal copiilor, cele care se constituie in procese verbale pe care nici macar nu le-am semnat?