avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Activitate Ramsam

Activitate Ramsam

Desigur ca sunt circumstante diferite de la o speta la alta si fiecare isi cunoaste cel mai bine motivele pentru care doreste sa stabileasca inca din timpul vietii si in deplinatatea facultatilor mintale, ce se va intampla cu bunurile personale atunci cand va trece la cele vesnice.
In scenariul pentru care am solicitat sfaturi avizate, cei 3 copii comuni au contribuit financiar la cumpararea acelei locuinte.. Practic, au ajutat parintii, atat la cumpararea casei, cat si mobilarea/utilarea acesteia. In mod special, pentru acest motiv se doreste ca aceasta casa sa ramana doar celor 3 copii comuni.
Mai mult decat atat, cei 3 frati nu si-au cunoscut niciodata fratele mai mare, iar acesta din urma nu a avut nici un fel de contact cu tatal lui, de altfel nici viceversa, de mai bine de 50 ani.
Am inteles.
Acest partaj intre soti poate afecta in vreun fel orice alte drepturi pe care sotii le au dobandite prin actul casatoriei?
Multumesc mult pentru raspunsurile anterioare!
Multumesc pentru raspuns.
Ce ar presupune partajul intre soti? Ca si prima varianta...
S-ar putea face vanzarea casei catre cei 3 copii? Adica toti 3 sa apara pe contractul de vanzare cumparare.
Buna seara!
Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
Se da urmatoarea situatie, cu nume fictive: Ion si Ana au 3 copii impreuna. Ion mai are un copil legitim dintr-o relatie anterioara casatoriei cu Ana. Ion are o casa, bun comun cu Ana. Ei doresc ca aceasta casa sa le ramana doar celor 3 copii pe care ii au impreuna. Ce solutii legale ar avea la dispozitie pentru a face aceste aranjamente cat timp sunt inca in viata? Toti cei 4 frati sunt casatoriti la randul lor.
Va multumesc anticipat!