avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate roxanaj

Activitate roxanaj

Si spun asta pentru ca s-ar putea sa fi facut o greseala tampeasca.
Mai exact am o catea de un an si jumatate care este ceva ciobanesc cu habar n-am ce ,dar este cainele meu si al copiilor mei si o iubim ca pe ochii din cap.Acum trei luni a nascut 6 pui si am incercat sa-i plasez , in acest proces incercand sa dau cainii(fara a solicita bani in schimb) unor persoane cu posibilitati materiale(pt a le asigura acelasi tip de hrana pe care l-au avut de la nastere - mancare pt catei nu resturi de la mesele oamenilor) si care eventual stau la curte deoarece sunt caini de talie mare (la 3 luni au cca 15-18 kg)si au nevoie de multa miscare.
Cu doi dintre ei mi-a reusit pe deplin , i-am vizitat sunt tare OK.
Marea problema o am cu faptul ca acum cca o saptamana am dat una din cateluse unui domn din jud Giurgiu la recomandarea unei prietene.Desi i-am explicat si prietenei ce fel de potential stapan caut si domnului care mi-a fost recomandat ca un mare iubitor de animale cam cum as vrea eu sa fie crescut acest caine iata ca la o saptamana dupa plasare am mers sa vad catelusa.Este mult mai slaba , este tinuta inchisa pt k nu poate convietui "inca" cu un rotwailer si un alt catel pe care il are noul stapan(despre a caror existenta nu am stiut) si este hranita cu "ciorba cu paine" si "lapte dulce" de doua ori e zi - dimineta si seara deoarece pe tot parcursul zilei catelusa este singura(desi am fost asigurata initial ca este cineva permanent acasa si o va hrani).
I-am solicitat domnului respctiv sa-mi restituie cainele dar acesta mi-a spus ca nici nu se gandeste.
Problema mea , pe care o realizez abia acum ,este faptul ca nu am facut nici un contract cu respectivul si practic nu stiu care sunt parghiile prin care imi pot recupera cainele deoarece cred cu indarjire ca nu este ingrijit corespunzator.Sunt dispusa sa suport orice cheltuieli care pot aparea in eventualitatea in care exista un cadru legal in care imi pot recupera catelul.....
Va rog sa-mi dati un sfat pentru ca ma doare sufletul pentru prostia pe care am comis-o : accea de a avea incredere in vorbele oamenilor si aceea de a crede ca oamanii isi iau animale ca sa le iubeasca si sa se bucure de ele...