Buna ziua..suntem in situatia urmatoare ...am construit o casa si am depus dosarul pentru utilitati. Solutia data de cei de la delgaz pentru curentul electric presupune ca trecerea cablului subteran sa se faca pe un drum privat unde sunt 9 proprietari, ce trece prin laterala casei noastre. Mentionez ca nu e drumul nostru de acces, al nostru fiind paralel cu acesta( aici ar fi extindere de retea si e de 4 ori mai scumpa) dar pe partea din fata a casei. In momentul in care au venit cei de la delgaz sa faca sapaturile,unul din cei 9 vecini nu a fost de acord si astfel a blocat toata bransarea. Am mers la notar cu 5 din cei 9 vecini si am obtinut acordul lor privind bransarea, avand astfel majoritatea de 50%+1 . Dupa ce s-au facut sapaturile, vecinul ce nu este de acord a facut reclamatie la primarie si la delgaz pe motiv ca e si proprietatea lui privata si il deranjeaza ca s-a trecut cu acel cablu pe sub pamant. Mentionez ca noi am adus drumul la starea initiala, indreptat ..ba chiar am pus si o masina de piatra.. in baza ar 621 din codul civil am vazut ca desi este drum privat ei au obligatia sa permita accesul la utilitati. Mai este vreo lege care mentioneaza faptul ca acordul majoritatii este suficient? Multumesc