Revin aici cu progresul dosarului dupa o pauza de 1 an
In cazul dovezilor fara drept de circulatie, procurorul, in mod legal, nu poate dispune prelungirea acestui drept. aspect precizat si de CCR in Decizia nr. 857/2015 pe care v-am indicat-o anterior.
Asa e, dar cum am mentionat mai sus, eu nu am primit nicio dovada fara drept de circulatie, deci nu cred ca s-a eliberat vreo dovada fara drept de circulatie. Cand am fost prins conducand cu permisul suspendat, de la Politie am primit doar o Instiintare unde se mentioneaza ca mi s-a intocmit dosar penal pentru incalcarea prevederilor art 335 alin 2 Cod Penal. Dovada cu dreptul de circulatie 15 zile a ramas la mine.
Ca un alt reminder, in ianuarie 2021, in urma unei cereri catre Parchet, am obtinut Ordonanta procurorului prin care mi s-a emis dreptul de circulatie pe 30 de zile.
Dupa depasirea celor 30 de zile de la emiterea Ordonantei procurorului prin care mi s-a emis dreptul de circulatie pe drumurile publice, am facut o alta cerere catre Parchet pentru a cere din nou prelungirea dreptului de circulatie
Am primit din nou un raspuns surprinzator:
"[...] valabilitatea prelungirii dreptului de circulatie acordat dvs prin ordonanta procurorului din data de xx.01.2021 se mentine pe toata perioada starii de alerta, precum si pentru o perioada de 10 zile de la incetarea acestei stari, conform art 4 alin 6 din Legea 55/2020 si HG 453/08.04.2021"
Dupa ce s-a implinit 1 an de la data intocmirii dosarului penal, am facut o contestatie la Judecatorie privind durata procesului penal, contestatie ce a fost admisa.
In decembrie 2021, am fost chemat la Politie pentru a fi audiat, insa agentul sef, dupa ce a studiat dosarul, a renuntat sa ma mai audieze datorita art 4 alin 6 din Legea 55/2020. A ramas sa fie intocmita o ordonanta cu propunere de clasare.
In februarie 2022, in urma unei cereri catre Parchet am aflat ca "a fost dispusa solutia de clasare prin ordonanta procurorului la data de xx.xx.xxxx, urmand a primi solutia."
Insa de atunci au trecut 45 zile, iar eu nu am primit inca solutia
Va rog sa imi raspundeti la intrebarile acestea caci nu stiu ce urmeaza de acuma:
1. As vrea sa stiu ce urmeaza de acuma?
2. Trebuie sa primesc solutia de clasare prin ordonanta procurorului acasa?
3. Legal, in cat timp ar trebui sa o primesc?
4. De obicei, de la emiterea solutiei de clasare prin ordonanta procurorului, cat mai dureaza pana ma pot duce la Politie sa iau carnetul?
Multumesc!