avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Activitate RaMlH

Activitate RaMlH

Înțeleg.
Dar daca in acest timp am nevoie sa solicit anumite operații la directia de taxe si impozite (instrainarea unei masini de exemplu) nu ma va impedica neplata amenzii?
De aceea doresc sa aflu cum pot face rost de o copie a procesului verbal pentru a putea platii amenda.

Cristina Filimon a scris:

Eu zic să stați liniștit.. procesele verbale de constatare și sancționare a contravențiilor trebuie comunicate în cel mult 2 luni de la data aplicării. Dacă primiți acasă între timp, eu vă recomand să faceți plângere împotriva lui și să invocați prescripția.

Mulțumesc pentru raspuns!

Exact.
Am refuzat semnarea, iar procesul verbal trebuia trimis la adresa de domiciliu, insa au trecut 8 luni si nu am primit nimic.

Cristina Filimon a scris:

Nu mi-e clar, ați refuzat semnarea și nu vi s-a comunicat un exemplar de pe procesul verbal și nici nu vi s-a comunicat acasă?

RaMlH a scris:

Buna ziua,

In luna ianuarie am fost amendat (eu si un coleg) pentru consumul de alcool pe domeniul public in Timisoara.
Am refuzat semnarea procesului verbal (ceea ce regret acum), iar o copie a acestuia urma sa fie trimis prin posta la adresa de domicilui (alta localitate decat Timisoara).
Colegul care a semnat procesul verbal mi-a comunicat caci agentul constatator apartine de Politia Rurala Peciu Nou, o localitate la ~20km de Timisoara.
Au trecut 8 luni de la data primirii amenzi, iar procesul verbal nu l-am mai primit.
Problema este ca la momentul primirii amenzii ar fii fost o actiune a politiei din mai multe localitati adiacente Timisoarei si ca la locul primirii amenzii erau mai multe masini de politie si agenti, deci nu sunt sigur daca agentul care mi-a intocmit mie procesul verbal apartine de aceeasi sectie ca si cel de pe procesul verbal al colegului care a primit si el amenda.
Cum as putea intra in posesia unei copii a procesului verbal pentru a putea platii contraventia?

Multumesc anticipat!

Buna ziua,

In luna ianuarie am fost amendat (eu si un coleg) pentru consumul de alcool pe domeniul public in Timisoara.
Am refuzat semnarea procesului verbal (ceea ce regret acum), iar o copie a acestuia urma sa fie trimis prin posta la adresa de domicilui (alta localitate decat Timisoara).
Colegul care a semnat procesul verbal mi-a comunicat caci agentul constatator apartine de Politia Rurala Peciu Nou, o localitate la ~20km de Timisoara.
Au trecut 8 luni de la data primirii amenzi, iar procesul verbal nu l-am mai primit.
Problema este ca la momentul primirii amenzii ar fii fost o actiune a politiei din mai multe localitati adiacente Timisoarei si ca la locul primirii amenzii erau mai multe masini de politie si agenti, deci nu sunt sigur daca agentul care mi-a intocmit mie procesul verbal apartine de aceeasi sectie ca si cel de pe procesul verbal al colegului care a primit si el amenda.
Cum as putea intra in posesia unei copii a procesului verbal pentru a putea platii contraventia?

Multumesc anticipat!