avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Activitate adimoscaty

Activitate adimoscaty

exact. o nișă care este pe peretele meu din bucătărie. prin care țevile trec de la parter pana la etajul 4. din acea teava se alimentează fiecare individual printr-un teu.
am folosit greșit termenul ghena.
latka a scris:

Deci teava este intr-o nisa (ghena este locul in care se arunca gunoiul) si trece pe la toate apartamentele de sus pina jos, asa e ? Din acea teava se alimenteaza apartamentele printr-un racord in dreptul fiecaruia. Conducta din nisa este parte comuna pentru toate apartamentele care sunt racordate la ea. Vina si pagubele se impart la toti cei care se alimenteaza din acea conducta, inclusiv vecina de la etajul imediat inferior.

țeavă nu este la vedere. este o ghena îngustă în interiorul apartamentului .pe care sunt vreo 3 țevi.

latka a scris:

Nu prea se intelege, coloana de apa e la vedere !? Daca acea coloana de apa nu e fizic in interiorul apartamentului dvs. , nu aveti vreo responsabilitate.

doresc sa mai precizez ca acea ghena se afla în interiorul apartamentului. în zona bucătăriei. trece prin interiorul apartamentului meu.
la ascotiatie am fost astăzi. doamna a spus ca nu are nici o treaba cu ce se întâmplă în apartamentul meu.
va mulțumesc tuturor pentru răspunsuri. Maine ma voi duce la asociație cu o cerere scrisa la care voi solicita număr de înregistrare. în care cer sa vina sa facă o constatare la instalație de alimentare cu apa. când am sunat-o pe doamna administrator mi - a răspuns scurt ca nu o privește și sa iau un instalator sa refac țeava.

ynocentta a scris:

țeava principala de apa care alimentează coloana a cedat în dreptul apartamentului meu,pe ghena.

Este vorba despre parte comuna instalatie alimentare utilitati
Chiar daca va actioneaza in instanta,va beneficia de solutie defavorabila
Conform disp L nr 196/2018 asociatia de proprietari se infiinteza cu scopul administrarii si asigurarii starii tehnice a partii comune de constructii si de instalatii
In speta,asociatia de proprietari este responsabila pentru executarea remedierii deficientei la partea comuna de instalatii

apa a curs în jur de o ora pana am ajuns acasa și am oprit alimentarea din subsol. are daune. pereți parchet electrocasnice.
vreau sa știu dacă e exclusiv vina mea sau asociația de locatari e responsabila cu strângerea banilor pentru daunele produse vecinei.

altgradauto a scris:

Asteapta sa te dea in judecata.Banuiesc ca nu ii curge apa femeii si acum daca da macar poti face ceva. Pana se constata, pe civil trec ani.

bună seara.
acum câteva zile țeava principala de apa care alimentează coloana a cedat în dreptul apartamentului meu,pe ghena.
vecina de sub mine spune ca ma da în judecata. apartamentul l-am cumpărat în urma cu 2 ani.
Nu aveam de unde sa știu, în ce stadiu se afla țeava de apa.
ce pot face?
va mulțumesc anticipat