avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianRomania

Activitate AdrianRomania

Update: am aflat ca el plătește impozit pe casa doar ca nu are actele ieșite de la primărie... Mda, poate pare ciudat dar asta e sistemul nostru..

AdrianRomania a scris:

Salut! Am o situație imobiliara și nu mai știu unde sa întreb, de aceea am ajuns la voi.
Un prieten și-a cumpărat un teren apoi a depus actele pentru construcție la sectorul 5 de 5 ori. De fiecare data a fost o problema iar actele nu au ieșit cu toate ca actele erau în regula. Ba au fost pierdute, ba omul care trebuia sa semneze a ieșit la pensie, niciodată din vina lui ci din vina primăriei. El a început construcția, casa e ridicata, e la rosu. Pereți și acoperiș atât. Asta se întâmplă acum peste 5 ani iar el a plecat din tara. Are acte pe teren, dar pe casa nu.
Eu as vrea sa o cumpăr dar sunt conștient ca nu pot trece pe document casa pentru ca nici el nu are acte.

Vreau sa va întreb la ce pericole ma supun dacă voi cumpăra terenul. Îmi este frica sa nu vina cineva de la primărie sa îmi ceara demolarea pentru ca nu am acte. Sau sa nu pot depune actele pentru construcție pentru ca au fost deja depune de câteva ori.

Ce as putea face în cazul achiziției sa nu am eu probleme cu casa construita fără acte?

Mulțumesc!

Este un prieten f bun, nu se pune problema de păcălit. Sunt sigur ca nu sunt probleme cu actele pentru cal-am ajutat sa le obțină și am fost cu el sa le ridice când cei de la primărie i-au spus ca nu ii poate da actele pentru ca (!jur) inspectorul care s-a ocupat de dosarul lui a ieșit la pensie și a luat dosarul acasă. Deci nu se pune problema de păcălit.

Recomandarea cu preocra pentru acte mi se pare ok, am putea face asta.

Multumesc!

gi-jane2 a scris:

ori cumparati terenul si dati banii pt teren, ceea ce nu vrea vanzatorul, banuiesc... ori isi face acte pe casa ca sa va vanda si casa.
mergeti intai pe la primarie si vedeti care e treaba , va poate imputernici sa luati autorizatie , apoi faceti receptia si apoi va vinde cu totul.
nu stiti ce regim are acel teren si de ce nu a obtinut autorizatia...

mai e o problema, daca va vinde in acte terenul, ori dvs dati banii si pe casa, daca aveti probleme cu casa, va asumati, omul nu v-a vandut nicio casa.
Nu stiti cine i-a facut proiectul, daca a fost respectat, nu stiti daca nu sunt probleme de constructie.

Salut! Am o situație imobiliara și nu mai știu unde sa întreb, de aceea am ajuns la voi.
Un prieten și-a cumpărat un teren apoi a depus actele pentru construcție la sectorul 5 de 5 ori. De fiecare data a fost o problema iar actele nu au ieșit cu toate ca actele erau în regula. Ba au fost pierdute, ba omul care trebuia sa semneze a ieșit la pensie, niciodată din vina lui ci din vina primăriei. El a început construcția, casa e ridicata, e la rosu. Pereți și acoperiș atât. Asta se întâmplă acum peste 5 ani iar el a plecat din tara. Are acte pe teren, dar pe casa nu.
Eu as vrea sa o cumpăr dar sunt conștient ca nu pot trece pe document casa pentru ca nici el nu are acte.

Vreau sa va întreb la ce pericole ma supun dacă voi cumpăra terenul. Îmi este frica sa nu vina cineva de la primărie sa îmi ceara demolarea pentru ca nu am acte. Sau sa nu pot depune actele pentru construcție pentru ca au fost deja depune de câteva ori.

Ce as putea face în cazul achiziției sa nu am eu probleme cu casa construita fără acte?

Mulțumesc!