avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Activitate alexandra.2

Activitate alexandra.2

cat stau la el nu vreau sa primesc banii lui, vreau doar sa fie facuta conventia pentru momentul in care voi pleca, ca sa nu fie nevoie atunci..
Buna ziua! Sunt eleva in clasa a XI-a, am 17 ani si recent m-am mutat la tatal meu, in Bucuresti (pana acum doua luni am locuit la mama, in alt oras) (parintii au divortat la inceputul anului). Urmeaza sa devin majora intr-o luna si va trebui sa fac o conventie cu mama sa imi dea in continuare pensia alimentara pana la finalizarea studiilor superioare, dar intrebarea mea este urmatoarea: la momentul in care realizez conventia cu mama,pot face acelasi lucru si cu tata? (sa primesc pensie alimentara de la amandoi?) Chiar daca voi locui cu el in continuare, as vrea sa fac lucrul asta pentru momentul in care voi pleca de la el, iar pe perioada cat stau la el, sa nu fie nevoie sa primesc banii propriu zisi, dar macar sa fie facuta convetia pentru viitor (liceul il voi termina la aproape 19 ani, dar exista posibilitatea sa ma mut singura mai devreme si nu as vrea sa fie nevoie sa facem atunci acea conventie). Este posibil? Tin sa mentionez ca de cand s-au despartit, pensiile alimentare au fost primite mereu de celalalt parinte, insa acum la 18 ani voi vrea sa fiu eu cea care primeste banii personal in cont de la amandoi (daca sa va putea)