avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate vella85

Activitate vella85

Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
In ceea ce priveste subiectul "mijloace de aparare ale paratului", ati citit intampinarea, exaceptiile, sau ce anume?Poate ca a mai intrebat cineva asta, n-am citit toate paginile topicului.
Multumesc de raspuns. Normal ca citisem hotararea Consiliului, dar am intrebat cativa avocati definitivi, membri ai Baroului Bucuresti despre nelamurirea mea, si ei imi recomandasera sa citesc tematica, pentru ca altfel, spuneau ei, n-ar mai fi avut nici un sens sa o expuna Baroul. Plus ca, dumnealor mi-au zis ca aceiasi poveste a fost si in anii trecuti, cand au zis ca se vor axa pe subiecte, si la examen era cel putin in subiect din tematica, deci din ceea ce teoretic nu era de citit. In fine, multa bafta tuturor!
Am si eu o intrebare, daca poate fi cineva amabil sa ma lamureasca.Cred ca cei care invata pentru admiterea in Baroul Bucuresti 2008 au sesizat faptul, ca materia din tematica e mult mai vasta decat materia acoperita de subiecte. Eu , mai prudenta am invatat materia din tematica, si acum repet numai subiectele. Poate sa -mi spuna cineva cam ce trebuia totusi invatat? Ma gandesc, ca subiectele totusi, nu sunt pur orientative.
Multumesc de raspuns. Pe mine m-ar interesa masteratul in drept civil si drept procesual civil, intrucat asta a fost partea care mi-a placut cel mai mult in facultate, desi, si masterul in drept comunitar parea atractiv. Din cate am inteles, oricare din acestea dureaza 2 semestre , si nu 3, si costa 600 de euro cu totul. Un masterat similar am gasit si la Universitatea Nicolaie Titulescu, unde dura tot 2 semestre, si era si mai ieftin, 9 milioane pe semestru. Pe mine nu m-ar deranja sa frecventez cursurile la zi ale niciunuia dintre astea, problema e ca eu nu voi face stagiul in Bucuresti, deci, ma gandesc ca am sa ajung doar in sesiune. Chiar m-am mirat cum de nu au masterate in Drept, si la distanta.
Buna ziua.Sunt si eu o proaspat absolventa a facultatii de Drept, si intentionez sa urmez un master.Problema e k dupa ce am cantarit toate optiunile oferite de universitatile din Bucuresti, si am ales varianta Unversitatiii titu maiorescu, nu stiu dak voi avea timp sa urmez cursurile care sunt obligatoriu la zi.Mai toata lumea imi spune k e pierdere de timp si ma itnrebam dak a facut cineva masterul ind rept la aceasta universitate unde cum spuneam e obligatoriu masterul la zi, si dak absentand de la cursuri sis eminarii s-a putut prezenta in sesiune si absolvi in final fara vreo problema din partea profesorilor sau a facultatii?