avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Activitate office@fincontablupea.ro

Activitate office@fincontablupea.ro

Multumesc pentru raspuns. Intre timp am sunat la Ajofm la juridic si mi-a spus ca nu se aplica aceasta restrictie de a nu putea desfiinta locul de munca celor ce au luat indemnizatie pana in prezent conf Oug 30. Adica il pot chema la munca, ii dau notificarea de concediere si dupa trecerea preavizului de 20 zile lucr il pot concedia.
Conform Legii 298/24.12.2020 care modifica Codul muncii: "(19) Angajatorii nu pot desfiinţa locurile de muncă ocupate de persoanele ale căror contracte individuale de muncă au fost suspendate în temeiul art. 52 alin. (1) lit. c) sau f), pe o perioadă cel puţin egală cu perioada suspendării pentru care au beneficiat, pentru aceşti salariaţi, de plata indemnizaţiilor prevăzute la alin. (1) din bugetul asigurărilor sociale pentru şomaj."
Eu am un salariat care a fost in somaj tehnic pe perioada 01.04.2020-02.06.2020 si 24.11.2020-pana in prezent
Se aplica aceasta restrictie si pentru perioada 01.04.2020-02.06.2020? Adica daca as vrea sa il concediez, ar trebui sa il las sa lucreze 4 luni (cele doua perioade insumate) si apoi sa il concediez? Multumesc