avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Activitate TraianTv

Activitate TraianTv

Parintii mei au facut acum 9 ani un contract de intretinere cu o matusa, care nu are copii.
Ei locuies la 180km distanta si au convenit ca in momentul in care matusa nu va mai putea sa isi poarte de grija, ori sa o duca la ei, ori sa plateasca o doamna care sa aiba grija de matusa.
Intre timp, matusa a avut cateva operatii, situatii in care tatal meu a venit si a avut grija de ea sau a dus-o la ei acasa.
Anul trecut si anul asta, matusa l-a tot chemat pe tatal meu, pe motiv ca ea moare, dar de fapt avea doar o durere articulara, calmata cu un medicament.
Recent, a zis ca nu se mai descurca singura si ai mei au dus-o la ei, unde au avut grija de ea. La cateva zile dupa ce au dus-o la ei, matusa a vrut sa o duca inapoi acasa. Pe langa asta, nu o prea suporta pe mama mea. Cand au intrebat-o cine are grija de ea, a spus ca se descurca singura.
Acum, tatal meu a dus-o inapoi acasa, si la cateva zile l-a sunat sa vina inapoi. Acum spune ca va rezilia contractul in cazul in care tatal meu nu vine sa aiba grija de ea si refuza vehement sa platim o doamna sa aiba grija de ea.
Practic, ea vrea doar sa fie tatal meu prezent, sa ii faca de mancare si sa o serveasca. Tatal meu este pensionar, iar mama are loc de munca, deci varianta ca ei sa se mute este exclusa.
Poate rezilia contractul in aceste conditii?