avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriel Mr

Activitate Gabriel Mr

Buna seara. Mai am o intrebare. Trebuie sa astept acasa vreo citatie pentru a ma prezenta la munca in folosul comunitatii? Am primit doar minuta deciziei si nu scria nimic cand sau unde sa ma prezint, doar unde va fi munca neremunerata. Multumesc

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Supravegherea este obligatorie, doar fara munca neremunerata era posibil.

Nu am avut aparator ales. M-am prezentat in instanta si am recunoscut vina.

DlGoe a scris:

@gabriel Am o curiozitate: cum a ajuns instanta sa dea aceasta solutie? Ati avut un aparator ales care a facut un deal (intelegere) cu procurorul, judele consfintind apoi targul?



Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu veti avea nicio problema, dvs nu ati fost condamnat, s-a stabilit doar o pedeapsa si s-a amanat aplicarea ei pe un termen de supraveghere de 2 ani.
ART. 90 Cod penal
Efectele amânării aplicării pedepsei
(1) Persoanei faţă de care s-a dispus amânarea aplicării pedepsei nu i se mai aplică pedeapsa şi nu este supusă niciunei decăderi, interdicţii sau incapacităţi ce ar putea decurge din infracţiunea săvârşită, dacă nu a săvârşit din nou o infracţiune până la expirarea termenului de supraveghere, nu s-a dispus revocarea amânării şi nu s-a descoperit o cauză de anulare.
(2) Amânarea aplicării pedepsei nu produce efecte asupra executării măsurilor de siguranţă şi a obligaţiilor civile prevăzute în hotărâre.





Va multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca stau linistit in privinta cazierului, atata timp cat nu voi avea probleme cu legea(ceea ce nu am vrut niciodata sa am si nici nu mai vreau). Ma asteptam doar la munca neremunerata si o amenda, nu si la supraveghere pe 2 ani. Multumesc


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Solutia nu este una de condamnare, apel puteti declara doar daca nu vi se pare in regula obligatia de a presta o munca neremunerata, dar nu cred ca se justifica, nici nu cunosc circumstantele cauzei sa va pot spune mai multe.


Am inteles. Nu ideea de a scapa de munca in folosul comunitatii, ci de cazier. Am platit si regret acest fapt comis, dar nu vad cum reintegrarea in societate se poate face cu un cazier patat pe un termen de 2 ani.


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Nu se intelege solutia, amanarea aplicarii pedepsei sau inchisoare cu suspendarea executarii sub supraveghere?


Aceasta este solutia: amână aplicarea pedepsei de 1 an închisoare pe un termen de supraveghere de 2 (doi) ani,
Buna ziua. In urma cu 4 ani am facut greseala de a conduce fara permis pe o distanta scurta si in acelasi timp implicat intr-un accident. S-a dat pronuntarea de 2 ani supraveghere, 45 zile munca neremunerata si cheltuieli de judecata. Intrebarea mea este, are rost sa depun apel avand in vedere ca nu imi gasesc un loc de munca de cateva luni si acum nu ma va mai angaja nimeni cu cazier. Integrarea in societate va fi mult mai grea in acest termen de supraveghere.