avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate DiaR

Activitate DiaR

Răspuns la discuția Robinet gaze pe fațada blocului
Mulțumesc.

latka a scris:

1. Cred ca e vorba de regulatorul de gaz, nu de robinet. E protejat de o cutie, in care e amplasat regulatorul. Problema e ca furnizorul de gaz a aprobat acel proiect si acel mod de amplasament. Modificarea de proiect trebuie aprobata de furnizorul de gaz. Poate nu in sensul care credeti dvs., ci in acela de a proteja peretele impotriva infiltratiilor.
2. Da, acel perete face parte din proprietatea comuna. Modificarea ar fi suportata de toti, pentru regulator sau cutie. Reparatiile din camera afectata sunt doar ale dvs.

Răspuns la discuția Robinet gaze pe fațada blocului
Mulțumesc. Am întrebat asta pentru ca am văzut ca unele carcase, la alte blocuri, sunt mutate la nivelul subsolului. De exemplu, chiar la blocul vecin, primele 3 scări au carcasa la nivelul parterului, iar o alta scara are carcasa respectiva poziționată la nivelul subsolului tehnic.

ynocentta a scris:

Este dificil a solicita mutarea carcasei protectoare care a fost pozitionata in baza unui proiect tehnic
Daca problema este generata de apa care s eprelinge de pe carcasa se poate aplica suport inclinat izolat care pe de o parte sa permita scurgerea apei si prin corecta izolare sa nu permita apei sa mai afecteze peretele
Nu este necesar mutarea carcasei

Bună ziua! 2 întrebări as avea:
1. Exista vreo baza legala pentru a solicita mutarea robinetului de gaze de pe peretele exterior al apartamentului (apartament situat la parterul înalt al unui imobil cu 5 nivele) în dreptul subsolului, de exemplu. Avem probleme cu mucegaiul în camera respectiva, tocmai datorita faptului ca apa rămâne pe acea masca pătrată care protejează robinetul de gaze. Umezeala s-a infiltrat în perete și momentan nicio metoda nu ne scăpa de acest mucegai (folosire dezumidificator, spălare perete cu clor, aerisit mult peste zi).
2. Peretele exterior pe care e amplasat robinetul de gaze face parte din părțile comune ale imobilului? Mutarea robinetului de gaze și reparațiile din camera afectata ar fi o cheltuiala suportata de toți vecinii care locuiesc pe scara cu mine?(ținând cont ca acel robinet nu deservește doar nevoile apartamentului în care eu locuiesc, ci pe ale tuturor locatarilor scării)
Va mulțumesc anticipat.