avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianCBK

Activitate AdrianCBK

Am fost la divort, dar discutand cu avocatu el mi-a zis ca acum s-a incheiat doar divortu, iar pentru copil o sa urmeze un alt proces, dar nu poate sa depuna apel sau sa deschida un alt proces pana cand nu imi vine hotarareade divort.
Deci, pana nu imi vine hotararea de divort acasa, avocatul nu poate depune apel?
Bună seara.
În Iulie am avut divorțul, iar pe data 04.09.2020 s-a încheiat. Pe data de 11.09.2020 am văzut că pe site-ul portal.just.ro a apărut soluția (sau cum se numește hotărârea), după ce am văzut că s-a publicat soluția (hotărârea) pe site stiind că pot depune apel în 30 de zile, am discutat cu avocatul pentru a depune apel, dar din câte am înțeles de la avocat apelul îl poate depune doar atunci când îmi vine hotărârea acasă în termen de 30 de zile că fără ea nu pot depune.
Dar hotărârea de divorț nu mi-a venit nici acum, trebuie să fac cerere sau trebuie să merg cu avocatu la tribunal pentru a ridica hotărârea?
Trebuie să fac cerere sau trebuie să merg la tribunal pentru a ridica hotărârea?
Pentru a depune apel trebuie să am hotărârea sau pot depune apel și fără hotărâre, dacă pot depune apel fără hotărâre, termenul pentru apel a ”expirat” sau încă mai pot face apel?
O altă problemă ar fi custodia copilului.
Pe acest site portal.just.ro scrie si despre copil unde trebuie să rămână, programu de vizitare etc., dar avocatul mi-a zis că ce scrie pe portal sunt doar pretențiile pe care le-a pus pus pârâta împreună cu avocata ei și acum nu este stabilit nimic în legătură cu copilul. Avocatul mi-a zis că acum s-a încheiat doar divorțul, dar pentru custodia copilului urmează un alt proces în care se va stabili custodia. Din câte mi-a zis eu personal am înțeles că procesul pentru copil va avea loc după ce îmi iese hotărârea de divorț, probabil odată ce depune apel deschide și un alt proces pentru custodie.
La divorț s-a stabilit și custodia copilului sau acum doar s-a încheiat divorțul, iar pentru custodia copilului o să urmeze un alt proces?