avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Activitate Ileana1515

Activitate Ileana1515

Buna ziua,

Detin o proprietate si as vrea ca dupa decesul meu jumatate sa revina baiatului meu si cealalta jumatate sorei mele. Precizez ca singurul mostenitor este baiatul meu.

Care varianta este mai sigura si mai ieftina? Donatie, vanzare sau testament?

Multumesc.
Răspuns la discuția Executare silita
Dl avocat, puteti detalia? Am vorbit cu dansul la telefon, o s ii scriu si pe e-mail. Dumnealui zice ca am primit somatia cu cel putin 2 zile inainte de termenul la care trebuia sa ma prezint.

Care este termenul legal al unei somatii? 2 zile e normal? 2 zile oricine poate sa fie plecata din localitate. Sa presupunem ca am primit somatia cu 2 zile inainte. Faptul ca nu m-am prezentat in 2 zile arata reaua mea credinta sau reaua credinta a executorului judecatoresc, care trebuie sa fie garantul respectarii legii. Faptul ca nu a instiintat protectia copilului, ce arata?

Care este procedura de executare? Unde are loc in mod normal executarea unor astfel de hotarari judecatpresti?
Răspuns la discuția Executare silita
Domiciliul s-a stabilit in decembrie anul trecut. Nu are sens sa detaliez. Dupa ce s-a stabilit, tatal a disparut.

Luni l-a sunat si l-a intrebat cand vine la el sa isi faca buletinul. Copilul i-a zis ca nu isi face buletin la el si m-am trezit cu executarea in cutia postala. Acesta e motivul pentru care nu ma bazez 100% pe onestitatea executorului.

Buna ziua,

Copilul meu de 14 ani locuieste la mine, dar domiciliul stabilit este la tata.

Joi am gasit in cutia postala o somatie de la un executor judecatoresc sa ma prezint cu copilul la biroul lui, in vederea preluarii colilului de catre tata.

Somatia este emisa pe 13.11.2020
Data la care sa ma prezint la biriul executorului: 18.11.2020o
Eu am gasit scrisoarea in 19.11.2020

In somatie nu mai exista o alta data ulterioara (o alta alternativa) la care sa ma prezint. Plicul nu are stampila postei.

Am fost la DGASPC si la sectorul unde locuiesc dar si la sectorul unde este adresa executorului si doamnele mi-au spus ca ele nu au primit nicio solicitare de a asista la aceasta executare silita.

Ideea e ca copilul nici nu vrea sa auda sa mearga sa locuiasca la tatal lui. Mi se pare normal ca executarea sa se produca la locuinta unde sta copilul, ca sa se convinga si doamenle de la protectia copilului ca eu nu il impiedic. sa meearga.

Intrebarea mea, sunt pasibila de amenda ca nu m-am prezentat?

Multumesc.