avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate catakeat

Activitate catakeat

Am fost azi la niste colegi juristi : zic ei ca si una si alta(amenda+ suspendare) se prescriu dupa 5 ani , dar calculati din 1 ian. anul viitor . Deci 5 ani fiscali. Mai invata si tu mai Latka :)
Am urmarit tot ce-a trebuit , doar ca dvs. nu intelegeti ca astia nu au vrut sa-mi ia permisul cind am fost in fatza ghiseului!
Pina aveam eu posibilitate sa le indeplinesc cerintele , cum ca nu am facut recurs si ca ma multumesc cu prima prezentare , s-au facut citeva saptamini si au mai plusat 30 de zile.Imi spuneti ca nu exista termen de prescriere ; va intreb : cit de bine informat sinteti ? sinteti cumva avocat ? la amenzi exista termen de prescriere.
Cum pot sa atac nebunia asta a politiei ? Mi se spune ca legea 554/2004 , acolo, in foia volanta a lu' astia.
Va multumesc pentru raspuns , dar nu sinteti pe subiect! Am scris clar ca nu au vrut sa-mi ia permisul , pina nu le duc acte cum ca nu am facut recurs. Si nu puteam duce acte ca nu am facut recurs cita vreme mai aveam drept de recurs.
Nu-mi da nimeni. Pe linga aceasta nu e treaba mea sa tin evidenta , sa le demonstrez ca neaparat trebuie sa imi ia permisul din urmatoarele cauze : ....................... (nu e Africa sa locuim in bananieri)
Prin urmare cele 15 de zile au expirat.Prin urmare s-a marit perioada ..... abuziv .
Intrebarea care am tot pus-o aici pe forum e :
- SINT CINCI ANI TRECUTI . NU E PRESICRISA TREABA ?

Acum 6 ani aproape , in ian. 2015 , mi s-a suspendat permisul pentru neacordare prioritate unui pieton. O chestie relativ discutabila ; pe scurt am pierdut procesul prin care am contestat aceasta suspendare. Amenda am platit-o la inceput , inainte de proces , ca sa nu ma risc prea mult.
Decizia a venit prin iunie , nu am mai facut recurs si m-am dus cu inima strinsa sa-mi predau permisul. Ofiterul de la ghiseu refuza sa ia permisul sub motiv ca as mai avea drept la recurs si ca sa-i duc hirtii , ca nu am facut recurs. Am mai incercat figura asta inca o data peste vreo 2 luni , fara sa fac ce imi ceruse , pentru ca nu e treaba mea sa fac acest efort , ci treaba politiei. Asta s-a intimplat in iunie 2015 , deci 5 ani ++ .Acum citeva zile imi vine acasa bomba : da-ne permisul pt 30 de zile (initiale) + alte 30 de zile , penalizare(de la Politia Rutiera).
Pe hotarirea data de tribunal nu scria decit ca trebuie sa predau permisul si nu stabilea alte obligatii , alte hartii , dovezi , pe care trebuia sa le duc eu insumi.
Treaba asta nu are si un termen de prescriere ? La 5 ani + , sa vina acasa o hartie de asta!
Acuma stiu ca s-a discutat si la curtea constitutionala :
[ link extern ] /
dar mi se pare abuziv rau sa-mi puna mie in carca tot felul de sarcini , mie care habar n-am , pentru ca nu-s avocat.