avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Activitate Tods09

Activitate Tods09

Multumesc pentru raspuns.

Stiti cumva prin ce cale as putea solicita un punct de vedere de la Ministrul Muncii prin care sa-mi confirme faptul ca munca din strainatate se iau in calcul la stabilirea gradatiei de vechime ?

Detin din Belgia certificate de munca in original din care rezulta perioada lucrata acolo, plus functia ce am avut-o. Cu traducerea autorizata si legalizata, si cu un raspuns de la Ministrul Muncii, m-as putea prezenta la Resurse Umane , avand o sansa sa mi se ia in calcul perioada din strainatatea la calculul gradatiei.
Buna seara.
Vechimea in munca din strainatate se poate transfera ca si vechime in Romania ? Daca da, care este institutia din Romania careia trebuie sa ma adresez pentru inregistrarea si recunoasterea vechimii ?
Mentionez ca detin certificate de munca ce dovedesc timpul lucrat in strainatate. (de la angajator, scanate, plus fisele fiscale)
Am intrebat la ITM si mi s-a zis ca sub nicio forma vechimea din strainatate nu se poate transfera ca si vechime in Romania. Doar cand voi iesi la pensie se va lua in calcul vechimea din strainatate.
Motivul pentru care doresc transferul vechimii e de a beneficia de gradatiile de vechime aplicabile in sistemul bugetar.

Institutia publica la care sunt angajat doreste ca o alta institutie precum Casa de Pensii sau ITM sa-mi recunoasca si sa-mi inregistreze perioada de munca din strainatate pe baza actelor ce le detin, ca ulterior aceasta institutie X sa-mi elibereze o adeverinta cu vechimea de munca din strainatate.