avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Activitate MarriNAaa

Activitate MarriNAaa

Buna ziua!
Va multumesc pentru raspuns!
In aceasta situatie, inseamna ca tatal poate castiga cu usurinta in instanta custodia celor doi copii. Corect? Deoarece mama nu are casa si nici un serviciu din care sa intretina cei doi copii pe care ii are. Ea locuieste in chirie si plateste chiria din banii trimisi de catre tatal copiilor. Doar ca tatal celor doi copii, nu ii va mai trimite mamei banii pe care ii tot trimitea pana acum (1600 de euro), va trimite doar diferenta alocatiei pe care cei doi copii o primesc de la statul german. Asadar, poate mama sa sustina in acest caz ca-si poate creste cei 2 copii cu alocatia din Romania si cu diferenta de alocatie pe care o primeste din Germania?
Buna seara! Am o cunostinta care are doi copii minori si el lucreaza cu contract nemtesc in Germania. Daca sotia lui baga divort in Romania, tatal copiilor va plati pensia alimentara din salariul pe care il primeste in Germania, sau se calculeaza la salariul brut romanesc?

O alta intrebare. El fiind in Germania, ea a parasit domiciliul cu cei doi copii, fara un motiv intemeiat (doar ca a injurat-o la telefon ca nu a vrut sa ii mai raspunda la telefon cateva zile).
Se poate face ceva in instanta ca mama copiilor a parasit domiciliul cu cei doi copii cand tatal lor nu era acasa? Mentionez ca mama copiilor nu are casa si nici un salariu din care sa intretina cei doi copii. Ar putea tatal sa castige copiii in instanta?