avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Activitate Elena Al

Activitate Elena Al

Va mulțumesc frumos. Nu eram convinsa ca copii vor renunță la succesiune de aceea am mai postat, postările erau în caz ca nu vor sa renunțe. Va multumesc tare mult pentru răspuns. O seara frumoasa va

doresc.

raluk0207 a scris:

Dacă toți cei trei copii renunta la succesiune, nu.
Ati mai postat de două ori aceasta intrebare.

Bună ziua. As dori sa ma lămuriți dacă se poate. Sunt mama vitrega a 3 copiii, care spun ei ca renunță la succesiune pentru ca tatăl lor mia făcut donație pe casa, noi am fost căsătoriți cu acte in regula. După închiderea dosarului de succesiune, mai este posibil ca contractul de donație sa fie atacabil? Mulțumesc!
Da, ma scuzați eram pe strada și mergeam, nu am văzut bine la ce ați scris. Da am înțeles acum. Va mulțumesc frumos.

raluk0207 a scris:

Păi tocmai v-am dat temeiul legal, în baza căruia Primăria este îndreptățită să deschidă procedura succesorala.
Intrebarea mea "Ce legatura are consiliul local?" era una retorică.
Nu am pus la îndoială faptul că Primăria nu ar avea niciun drept.

Asa știu și eu ca consiliul local nu ar avea nici un drept. Dar pe citație scrie ca suntem invitați de consiliul local B la dezbaterea succesorala, și suntem trimiși la un birou notarial. Copii sunt majori și nu ne înțelegem foarte bine. E posibil ca unu din copii sa fi depus pentru succesiune? Și cum as putea afla? Eu nu sunt în tara și am sunat la notar, mi-au spus ca cei de la consiliu au trimis. Este posibil? Va mulțumesc mult!


raluk0207 a scris:

Copiii sunt moștenitori rezervatari.
Asta înseamnă că legea le acorda dreptul la o cota din averea tatălui lor, împotriva voinței acestuia, manifestată prin donații și testamente.
Asta înseamnă că dacă ei își pretind rezerva succesorala, donația dvs se reduce cu 3/8.
Sau in termeni populari, va pot "ataca" donația in termen de 3 ani de la decesul tatălui lor. Dacă vor...
Ce legatura are consiliul local?
Art 103 din Legea 36/1995, prevede ca:
"Procedura succesorală notarială se deschide la cererea oricărei persoane interesate, precum și a secretarului consiliului local al localității în raza căreia se aflau bunurile defunctului la data deschiderii moștenirii."

Contract de donație.
Bună ziua. În urma cu câțiva ani mam recăsătorit, și am devenit mama vitrega a 3 copii. Din nefericire sotul a decedat în urma cu 2 luni. Cat a fost în viata mi-a făcut un contract de donație la casa. Casa este foarte mare și a fost împărțită de la prima lui soție. Fiecare copil a primit partea mamei. Ne-am separat cu toții. Avem intrari separate și am construit pentru noi o camera cu baie și bucătărie. De o săptămână am primit citație sa ne prezentam la biroul notarial pentru succesiune, care scrie ca ar fi fost deschisa de cei de la consiliul local. Întrebările sunt: ce drepturi au copii la partea noastră de casa? Dacă defunctul mi-a donat partea lui? Va trebui sa împart cu ei donația? Iar mie cât mi se cuvine find căsătoriți și trecuta pe cartea funciara? Și de ce ar trimite citație cei de la consiliul local? Mulțumesc.