avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate ioana2828

Activitate ioana2828

Vă mulțumesc pentru răspunsuri! O seară bună.

Am înțeles, din auzite înțelesesem ca ar fi vorba de sume mult mai mari, vom încerca și asa, dar dacă el refuza categoric, nu știu ce vom putea face. Va mulțumesc mult!


Eu vorbesc cu tatăl meu, dar când vine vorba de apartament, schimba subiectul, spunând ca nu știe ce va face, asta ii spune și verișoarei mele, iar despre femeia respectiva nu discuta cu mine, dar ce ma surprinde este că refuza sa divorțeze, spunând tuturor ca nu dorește divorțul, deși ei nu au mai vorbit de 2 ani, și financiar și-ar permite, are acum si o relație stabila, cum doamna accepta situatia, ce beneficii ar putea avea de refuza categoric divorțul?


Vă mulțumesc pentru răspuns. Dar în cazul în care el achita partea lui de bani verișoarei mele, și el devine proprietar, în cazul partajului, mama mea are dreptul la cotă din apartament? Mulțumesc!

Cabinet individual de avocat „Petrescu C.” a scris:

Mostenirile nu intra la bunurile comune in cazul unui divort.

Vă mulțumesc pentru răspuns. În cazul în care și verișoara mea este de acord, exista o clauză, ceva legal ce poate fi făcut pentru a nu fi dat afara din casa în cazul unui conflict etc.? Mulțumesc!


Bună seara! Aș vrea să mă ajutați, vă rog cu un sfat legat de situația în care sunt. Părinții mei sunt despărțiți de aproximativ doi ani, dar încă nu au divorțat, deoarece mama mea nu are bani pentru a divorța, iar tatăl meu refuză să divorțeze, fără să dea vreo explicație. Eu locuiesc cu mama mea, în casa ei, proprietate personală, iar tatăl meu locuiește cu o doamnă despre care nu știm mare lucru, în apartamentul din alta localitate, apartament al părinților lui, decedați, iar acum se face succesiunea, el trebuind sa împartă apartamentul cu verișoara mea, deoarece sora lui a decedat. Doamna cu care locuiește, s-a oferit să îi ofere banii pentru jumătatea de apartament, dar noi bănuim că dorește să îl ia pe numele ei, pentru a nu fi bun comun în cazul unui divorț. Există ceva ce poate face tatăl meu pentru a se proteja, în cazul în care ea vrea sa îl dea afară din apartament? Mulțumesc anticipat!