UPDATE: am primit decizia, este vorba doar de un avertisment scris. Seful este furios ca nu a reusit sa ma "faulteze", pentru ca HR-ul s-a impotrivit. Probabil ca ma asteapta la urmatorul colt. Voi incerca sa ma transfer. Va multumesc mult pentru sfaturi si incurajari.
Va apreciez obiectivitatea, insa cauza pentru care seful sefului meu nu se implica este alta: nu se implica in absolut nicio disputa legata de subordonatii directorului meu.
De aceea doresc si transferul la alt departament, unde directorul actual nu are influenta. Nu intentionez sa parasesc firma pentru ca chiar cred in ea si in rolul pe care il pot avea in cadrul ei.
In cazul in care semneaza cei 10%, voi folosi pentru a ma apara un mail intern prin care chiar dumnealui reglementa etapele penalizarilor pentru intarzieri (si anume avertisment verbal, apoi scris, si de-abia apoi penalizarile din salariu). Acel mail are rol de procedura, ca urmare, semnand penalizarea, se face o discriminare si o incalcare a procedurilor date chiar de dansul.
@addm: exact de aceea vreau sa merg pana la capat cu apararea, pentru ca nu consider ca sunt vinovat pentru faptul ca mi-a fost rau in ziua respectiva.
Da, din cate am citt in codul muncii, persoana care propune sanctiunea o poate si aplica, chiar impotriva recomandarii HR-ului. Din pacate seful sefului meu nu se implica in aceasta "batalie", preferand sa se abtina.
Pe mine. Am fost convocat pentru cercetarea disciplinara de catre persoana de la HR, care mi-a ascultat varianta si nu a fost de acord cu 10%, desi directorul meu asta propusese. Capetele de acuzare, ca sa zic asa, sunt intarzieri repetate si comportament necorespunzator. Datorita faptului ca persoana de la HR va face referat in care va recomanda doar un avertisment, directorul meu a luat problema in mana si vrea sa semneze chiar el penalizarea.
Update: impotriva deciziei persoanei de la HR care m-a examinat, directorul meu doreste sa semneze chiar el decizia de sanctionare cu 10%. Are acest drept? Pot sa contest asa ceva in instanta?
La momentul respectiv nu am fost foarte atent la procedura (era primul meu job serios). Inca nu am atras atentia angajatorului asupra acestui aspect, o voi face doar daca va fi nevoie, deoarece chiar nu doresc sa plec din firma.
Update: am facut rost de CIM si de Regulamentul Intern. Surpriza a fost sa descopar ca CIM NU este semnat de mine (semnatura este falsa). Daca nu ma insel, asta intra sub incidenta articolului 290 din Codul Penal. Am dreptate?
Multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Voi incerca sa ma transfer, oricum, la un alt departament, pentru a nu mai avea acest sef.
Din pacate, totul a fost declansat tocmai de o astfel de intarziere (pe motive medicale). As putea in mod teoretic sa obtin o hartie de la medic pentru problema pe care am avut-o, insa nu ar putea fi de folos daca mai am o intarziere luna aceasta, iar problema directorului nu este una de job, ci una de orgoliu.
In cursul zilei de azi voi citi RI si CCM. Va multumesc inca o data pentru ajutor.