Bună ziua.
Mă numesc Nicu-Daniel, sunt de ocupație cadru militar MApN și am următoarea dilemă.
La acest moment, locuiesc cu familia (soție și 2 copii, 3 ani și 10 ani) în Slatina. Mi s-a oferit ocazia de a mă transfera cu serviciul la Sibiu, la viitorul comandament NATO care se înființează acolo, și am acceptat. Soția nu este prea încântată de acest lucru, dar sper ca până la mutarea mea efectivă să fie de acord.
În cazul în care nu va fi de acord să se mute și ea la Sibiu, i-am spus că vreau să o iau cu mine la Sibiu pe fata cea mare, care acum este în clasa a IV-a, iar din Septembrie 2021 va trece a V-a. Doresc asta deoarece din clasa a V-a va începe să primească note, nu calificative, ca în ciclul primar, și, astfel, vreau să fie cu mine și să o sprijin la tot ce ține de școală. Dar soția a spus că nu este de acord să iau fata cu mine.
Astfel că apare întrebarea: pot să cer doar eu transferul fetei celei mari din școala din Slatina, unde învață acum, la o școală din Sibiu, sau este nevoie de acordul ambilor părinți?
Dacă soția nu va fi de acord cu luarea fetei la Sibiu, dar fata își dorește să vină cu mine, o pot lua fără a da naștere unei spețe juridice?
Sper că m-am făcut înțeles și aștept răspunsul dumneavoastră.
Vă mulțumesc!