avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate Chabert

Activitate Chabert

Răspuns la discuția Contor gaz cu nereguli grave
Corect, dar nici pentru ultimi 1.5 ani nu pot dovedi ca nu s-a furat gaz la acel loc de consum... Sau?
Buna ziua,
As avea nevoie de un sfat in situatia urmatoare.
Am cumparat in martie 2019 casa bunicilor (bunici decedati in 2001, respectiv 2002) de la mostenitori, proprietate in care nu a locuit nimeni in perioada 2002-2020), deci nu exista consum de gaze la acel loc de consum, contorul aratand de ani de zile 19 mc.
In aceeasi luna (martie 2019) am luat contractul EON pe numele meu, predand poze cu contorul la EON (contorul fiind situat in interiorul proprietatii, pe peretele casei).
In urma cu doua saptamani (decembrie 2020) au venit cei de DELGAZGrid si au schimbat contorul de gaz constatand urmatoarele nereguli:
1. Sigiliu lipsa
2. Surub lipsa la chenar mechanism masurare
3. Dopuri lipsa de pe suruburi
4. Trei gauri pe camera de masurare, in interior
5. Miscare sacadata a mechanismului de masurare
Azi am fost la Laboratorul Metrologic EON si am luat parte la verificarea metrologica a contorului, unde la debit mare contorul masura 30% din consum, la debit mic nu masura nimic..
Dupa cateva ore am fost contactat de un reprezentant EON si mi-a spus ca pe baza analizei metrologice este vorba de o fraudare si in baza Deciziei ANRE Nr. 309 sunt bun de plata pentru o suma minima de 4300 Ron, si-mi face o oferta de 2336 lei, pe care ii pot plati in 4 luni. Daca nu accept aceasta oferta dosarul meu va pleca mai departe la departamentul juridic.
Reprezentantul EON mi-a mai spus ca contorul a fost montat de nou undeva in 2006 sau 2007 si ca exista poze in sistem incepand cu martie 2016, si inca pe de atunci se pot vedea neregulile enumerate mai sus, mai putin gaurirea interiorului.
Tin sa mentionez ca eu nu am umblat la contor, si nici cei de la care am cumparat nu cred ca ar fi umblat le el.
Va rog sa ma sfatuiti in aceasta situate. Cum ar fi mai bine sa procedez?
Ar merita sa ajung in instanta pentru aceasta suma (2336 Lei)? Ce sanse as avea sa castig in instanta? La cat s-ar ridica costurile cu un avocat + instanta?
Va multumesc anticipat!