Buna seara.
Ma poate lamuri cineva cum pot sa demisionez din functia de presedinte de asociatie de locatari? Mentionez ca ma mut din cladire.
Multumesc,
D.
Buna ziua.
Voi incerca sa fiu cat mai coerent desi sunt extrem de nervos.
Problema mea este cu un topograf care ma minte intr-una de 3 luni de zile. Si imi mananca si banii.
Va explic in detaliu. In luna septembrie am gasit un teren de vanzare. Proprietarul terenului mi-a spus ca dosarul de intabulare este depus si ca urmeaza sa iasa in cateva zile. Topograful care a facut dosarului a confirmat si el. Si citez: "e o chestie de zile, maxim o saptamana". OK. Am facut promisiune de vanzare-cumparare cu proprietarul, cu plata unui avans si urma sa incheiem contractul final, dupa cateva zile, cand vom fi avut si CF-ul. Pana aici toate sunt ok. Dar aici au inceput toate problemele. Deoarece topograful nu doar ca nu depusese documentatie pt intabulare dar nici macar nu facuse masuratorile!! Inutil sa va spun ca topograful fusese platit pt asta inca de cu 9 (noua) ani inainte, timp in care nu a facut nimic!!! A tot dus-o cu vorba pe proprietara si aceasta, un om simplu, de la tara, l-a tot crezut. Au urmat cateva saptamani de insistente si telefoane si rugaminti catre topograf, ca aceasta sa-si faca treaba pt care a fost platit. Care a gasit de cuvinta sa-si inchida telefonul si sa dispara. Dupa multi nervi si bani irositi pe drumuri, a iesit si CF-ul o luna si jumatate mai tarziu. Pt care am platit si taxa de urgenta.
Intre timp a intervenit noua lege a vanzarii terenurilor si s-a blocat tot. Alt timp irosit. Intr-un final se clarifica si noua legislatie si surpriza: nu pot depune cerere de publicitate imobiliara pt ca CF-ul este GRESIT!!! Adica suprafata din CF este mai mare decat suprafata din titlul de proprietate!! Topograful in cauza incepe iar cu minciunile si pretinde ca nu a facut el masuratorile!!! Halucinant!! Tot el pretinde ca problema se poate rezolva la notar cu o modificare in acte. Dar si asta este o minciuna deorece trebuie refacuta toate documentatia pt intabulare. Adica am ajuns din nou in acelasi punct ca in urma cu 3 luni!!
Asa ca acum ma aflu in situatia in care a venit iarna si eu nu am avansat cu constructia casei absolut deloc! Nici macar un surub! Si pt ca iarna nu se construieste, va trebui sa astept primavara, timp in care eu nu am unde locui!!!
Mentionez ca acest topograf a facut aceasi porcarie cu foarte multi oameni din zona respectiva. Adica le-a luat banii dar nu le-a facut documentatiile de intabulare. Oamenii respectivi inca isi asteapta dosarele respective de vreo 9-10 ani!! Si in tot timpul asta, si chiar si in prezent, continua sa ia bani de la oameni fara sa livreze nimic in schimb.
Mentionez de asemenea, ca acelasi topograf a facut dosare de intabulare perfecte pt alte persoane, exact in aceasta perioada in care m-a tot dus cu vorba.
Va rog sa-mi spuneti cum pot sa-l trag la raspundere pe acest sarlatan. Si daca pot sa-mi recuperez cumva banii si daunele produse de acest hot.