Multumesc de răspuns. Ei spun ca nu imi pot da din urma deoarece certificatul de nastere este emis in octombrie 2020 si imi achită de la aceasta data. Totusi in certifica figurează act de nastre nr.... din 17.02.2020 si jos eliberat pe data de 19.10.2020 (ridicat abia acum din cauza pandemiei) cine are dreptate? ce se poate de făcut? am sanse de un răspuns pozitiv? Multumesc.
Pe data de 22.10.2020 am depus cererea pentru alocatia de stat pentru fiul meu , născut în iunie 2019, deoarece am aflat destre opțiunea de a depune dosarul online. În present mi s-a făcut achitarea doar pentru o lună, asta în situația în care am solicitat să mi se achite retroactive de la nașterea copilului făcând referință la Legea Nr. 61 din 22 septembrie 1993, Art. 6. (5).
Am depus abia pe data de 22.10.2020 din cauza situației pandemice și a restricțiilor de traversare a graniței dintre România și Republica Moldova, și obigativitatea de a sta în carantină două săptămâni timp în care familia se află în Republica Moldova, deoarece la moment locuiesc e teritoriul Republica Moldova. Am solicitat de câteva ori la dispecerat.cncci@igsu.ro permisiunea de a trece hotarele fără a fi nevoie de a sta în carantină două săptămâni, răspunsul fiind ca problema mea nu este o urgență.
Potrivit legii 61/1993 din 22 septembrie 1993, Art. 6. (5). Citez: „În cazul în care cererea este înregistrată ulterior lunii în care s-a născut copilul, plata alocaţiei de stat pentru copii se poate face şi pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni ”. Am solicitat achitarea retroactivă a alocaţiei de la nașterea coplilului sau cel puțin pentru ultimele 12 luni. Am primit răspuns că certificatul copilului a fost eliberat in octombrie 2020, dar totusi in certificat figurează numărul si data emiterii februarie 2020. Ce pot face in acest caz? Pot face o contestare pînă cel târziu 18.12.2020. ce sanse am?
Decizia e din 11.11.2020 iar data tipăririi este din 18.11.2020. Eu azi 15.12.20 am primit aceasta hotărâre de la AJPISG Galati precum că pot să o contest in termen de 30 de zile. De la care data din ele am 30 de zile pentru a o contesta?