avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate Dartystg

Activitate Dartystg

Răspuns la discuția Schimbarea numelui de familie
Buna dimineata.
Multumesc amandurora pentru raspunsuri.
Am mai incercat prin 2011, cu 4 ani inainte de casatorie, dar ori nu am pus problema schimbarii numelui cum trebuie, ori... nu stiu. Un avocat la care apelasem pentru consultanta mi-a spus ca nu se poate, nu mai minte motivul invocat.
Buna seara. Va rog, daca puteti veni in ajutorul meu cu niste sfaturi, as fi recunoscator.
Situatia sta astfel:
Am 35 de ani si doresc schimbarea numelui de familie al meu, implicit al sotiei mele, pe motiv ca imi displace, este foarte des trecut sau pronuntat gresit iar in perioada copilariei a fost foarte des pocit astfel incat sa sune vulgar sau jignitor la adresa mea. Nu as dori ca fiul meu inca nenascut sa fie supus la randul lui unor astfel de umilinte.
Credeti ca exista vreun temei legal de a trece pe numele tatalui vitreg, fara acordul tatalui biologic?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Zilele de concediu neefectuate
Multumesc frumos pentru raspuns!
Buna seara, as dori un rasuns referitor la zilele de concediu neefectuate in eventualitatea schimbarii locului de munca. Maine am interviul la o alta companie si daca ne intelegem, as vrea sa merg la ei. La firma la care inca sunt angajat am zilele de concediu neatinse pe tot anul.
In contextul pandemiei in care se lucreaza la program redus, stiu ca se suspenda orice tip de bonusare, mariri salariale, etc. Concediul sunt obligati sa il plateasca?
Multumesc.