avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Activitate alina.denisa29

Activitate alina.denisa29

Sa inteleg ca pentru dividende ridicate in anul 2020 din profitul anului 2014 sunt luate in calcul la stabilirea plafonului? Ca in D205 aferent an 2020 la dividende distribuite am compleatat corect cele ridicate efectiv?Mulțumesc

george-neagu a scris:

Nu are legatura obligativitatea declararii si platii cass pentru venitul din dividende cu faptul ca in acelasi timp persoana este si salariat cu contract de munca la aceasi firma sau in alta parte ci doar daca acel venit depaseste plafonul celor 12 salarii.

Buna ziua,
Solicit lamuriri referitor la obligatia declarari si plata CASS a unui actionar dar care este si salariat pentru dividende ridicate in anul 2020 in suma de 26000 lei , sub plafon 12 salariu minim, insa in acelas an sau primit tichete cadou in total 4000 lei, Anterior, cf prev art 176 Cod fiscal exista aceasta scutire ca pentru dividendele repartizate inainte de anul 2018 nu exista obligativitatea platii CASS. Mentioez in D 205 am completat suma de 26000 dividende ridicate insa dividendele ridicate in anul 2020 sunt aferente profitului an 2014, este corect completat ? Va multumesc.
PFA isi supenda activitatea pentru o perioada de 2 ani CIC, in acest timp pentru a pastra la revenire, spatiul inchiriat in care a desfasurat activitatea, poate achita chiria aferenta ? si sa fie considerata nedeductibil fiscal ?
Este corect pentru PFA ? dar pentru peroana care se afla in CIC, crestere si ingrijire copil..Multumesc.