Bună seara! Numele meu este Ioana, și aș avea anumite nelămuriri la care aș dori să-mi răspundeți...
Pe 11 ianuarie 2021 voi împlini vârsta de 17 ani. Părinții mei adoptivi m-au luat când aveam în jur de 6 ani. Doar că de pe la 12-13 ani până în prezent ducem o luptă continuă; certuri, și bătăi...care au ajuns de vreun an jumătate adevărate scandaluri monstru.
Treaba asta a dus ca până la urmă să fug de acasă în noiembrie, acum doi ani. Am dormit într-o scară de bloc și a doua zi de dimineață poliția m.a găsit (ai mei au anunțat poliția din ajun). Acolo m.au dezbrăcat pt a verifica dacă am urme cum că am luat parte la vreo infracțiune cât timp am fost dată dispărută, și m-au găsit plină de vânătăi negre pe tot corpul. Erau de la mama mea care cu o zi înainte mă bătuse cu ciocanul de bătut șnițele... Din acel moment am primit un avocat, și posibilitatea de a o da pe mama în judecată sau de a pleca dacă nu definitiv, pentru o săptămână într-o casă de copii sau ceva de genul, cu promisiunea că dacă eram definitiv mi se va cauta o altă familie pentru plasament. Normal că nu am ales niciuna dintre acestea si am mers acasă, unde lucrurile s.au îndreptat mult, cu ajutorul unor ore de consiliere psihologică.
Doar că de vară trecuta relația noastră s.a inrautit mai rau ca niciodată si inca avansează. Am făcut cunoscut faptul că de la 18 ani o să plec cât mai departe de ai mei, dar am început să simt că din momentul în care fac 18 ani o să merg direct la casa de nebuni!
Întrebarea mea e următoarea: am un iubit cu un an și jumătate mai mic decât mine; suntem împreună de doi ani. Mama sa lucrează în Anglia, dar mai vine acasă de trei ori pe an. Am început să mă înțeleg mult mai bine cu ea decât cu mama! Efectiv îi spun "mama Carla" iar ea mă consideră deja propria ei fiica. Știe foarte bine care e situația mea în familie și are de gând ca în ianuarie, după ziua mea să vină acasă și să ne ia pe mine si pe prietenul meu cu ea în Anglia.
Este legal ca eu să plec cu ei fără acordul părinților? Iar dacă ai mei merg la poliție și îi pun sa ma ia inapoi eu să pot rămâne în Anglia? Unde normal ca am de gand să-mi continui studiile.