avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Activitate Dan270987

Activitate Dan270987

Am pus un teu de parcare pana la urmă, se poate șterge postul.
Bună ziua. Problema mea se refera la blocarea caii de acces în curtea proprie.
Drumul meu de acces (proprietate privată) se termina în drumul public (strada cu sens unic).
Poarta se afla la 8 m de drumul public (pe drumul meu de acces) pentru a putea permite staționarea musafirilor /curierat/taxi cu acordul meu, fără a deranja traficul de pe drumul public.
Am pus un lanț între stâlpul de lumina și un stâlp de protecție de pe proprietatea mea, dar după ce am găsit lacătul înfundat cu scobitori, am pus în locul lui o carabina. Din păcate cei care vin sa își ia copiii de la after-schoolul de pe strada îmi dau jos lanțul și parchează nonșalant, uneori peste jumătate de ora.
Este legal sa încui lanțul pe stâlp dacă aceștia sunt parcați pe proprietatea mea în totalitate? Pana la sosirea politiei evident.
De menționat ca lanțul ar atinge, fără sa vatameze mașina, asa cum este parcata pe drumul meu de acces. ( din păcate politia ajunge greu și pana la momentul respectiv șoferii ar putea pleca, lăsându-mă pe mine sa dau explicații de ce am chemat echipajul degeaba dacă drumul nu mai este blocat).
Menționez ca sunt peste 20 de mașini staționate lunar, cu perioade de blocare a accesului între 15 minute și 4 ore, timp în care eu sunt blocat în curte / nu pot întra în curte.
Mulțumesc.