În Codul de procedură Civilă la articolul 453, al. 1 scrie:
"Partea care pierde procesul va fi obligată, la cererea părţii care a câştigat, să îi plătească acesteia cheltuieli de judecată."
Dacă chem o persoană în judecată ca să-mi întoarcă niște bani, iar judecătoria nu-mi dă câștig de cauză și pierd procesul, va trebui să-i întorc pârâtului cheltuieli de judecată?
Vă mulţumesc pentru răspuns. Deci, oricine poate să reproducă audio textele de legislaţie şi să le distribuie contra-cost, fără a fi tras la răspundere?
Întrebarea mea nu se referea la cărţi, dar la legislaţie. Codul penal, civil, şi restul legislaţiei ţării sunt protejate de drepturi de autor sau proprietate intelectuală, pot fi ele reproduse audio şi distribuite?
Domnule Popa, întrebarea mea era: Legislaţia României, codul penal, civil, pot fi multiplicate şi distribuite fizic sau audio gratuit sau contra cost de un particular, fără ca acesta să fie tras la judecată pentru violarea dreptului de autor, de proprietate intelectuală sau alt motiv?
Cărţile pot fi distribuite audio contra cost dacă autorul acestora s-a stins din viaţă, cu cel puţin 70 de ani în urmă. Legislaţia României, codul penal, civil, pot fi multiplicate şi distribuite fizic sau audio gratuit sau contra cost de un particular, fără ca acesta să fie tras la judecată pentru violarea dreptului de autor, de proprietate intelectuală sau alt motiv?