avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 898 soluții astăzi
Forum Activitate Sandman98

Activitate Sandman98

Buna ziua!

De cateva luni ma confrunt cu o problema legata de o asociatie de casting. Stiu ca o sa para juvenil ce va urma, asa ca imi cer scuze de la bun inceput. Nu stiu daca s-a mai discutat acest aspect, asa ca o sa incerc sa fiu cat mai explicit. La inceputul lui octombrie 2020 am semnat un contract, cu aceasta asociatie, in valoare de 2000 de lei pe care ar fi trebuit sa ii achit in 4 tranşe (1 tranşă=500 lei), prima achitand-o pe loc. Initial nu mi-am dat seama ca ar putea fi inselatorie. Abia dupa semnarea contractului, dupa ce am anuntat o persoana apropiata ce am facut, aceasta a cautat asociatia cu pricina pe internet si a gasit numai articole negative la adresa ei (aici a fost si greseala mea ca nu m-am documentat initial). Asa ca, in urma celor aflate, am decis sa desfac contractul pentru a recupera banii. Tot atunci am aflat ca trebuie sa platesc inca pe atat pentru a putea rezilia contractul (acest aspect nu e mentionat in contractul primit de mine, ci in "contractul lor de ordine interioara"). Initial am ezitat si am vrut sa ma resemnez cu pierderea acelor bani, insa daca as fi facut asta, m-as fi obligat sa platesc toata suma, asa ca am decis sa reziliez ca sa inchei procesul. Am vorbit cu "doamna director" fata in fata si am scris o cerere de reziliere, precizand in aceasta ca doresc si restituirea investitiei de 1000 de lei. Ei se obliga ca pana in termen de 60 de zile lucratoare sa imi restituie banii, insa nici acum nu s-a intamplat acest lucru (dupa 62 de zile). Am sunat la aceasta asociatie si mi s-a raspuns ca este vina mea, ca nu mi-am respectat contractul, neplatind suma integrala, si acum mi s-a spus ca nu voi primi acea suma de bani inapoi. Ce pot sa fac? A fost o prostie din partea mea sa semnez acest contract, insa trag speranta ca as putea sa imi repar greseala comisa. Cert este ca mi-am invatat lectia si imi doresc ca, pe viitor, sa nu mai existe astfel de oameni care vor sa profite de lipsa de cunostinte, de orice fel, a altora. Daca este nevoie de alte detalii, o sa le ofer. Multumesc anticipat.