Tatal meu se confrunta cu o situatie delicata. Cu ceva timp in urma a fost reclamat la politie de catre vecina care locuieste la nivelul inferior din cauza unei inundatii la baie. O teava de pexal a avut un por, prin care se scurgea apa in ghena. In momentul in care tatal meu a constat defectiunea, a oprit apa, si a ramas oprita pana cand a venit instalatorul si a remediat problema. Intre timp vecina a facut o plangere la asociatie, in care a spus ca a fost inundata, ca parintii mei scutura la 1 si la 4 dimineata lucruri pe geam (???) ca tatal meu lucreaza cu benzina si poate ca o sa arunce blocul in aer (a vopsit intr-o zi un scaun, probabil la asta se referea). ca pastreaza apa de la masina de spalat in balcon si produce un miros neplacut (???). Dupa o perioada a primit citatie de la politie, a povestit cele intamplate si a dat o declaratie. Ieri, a primit o citatie de la acelasi agent de politie, in care este chemat ca "martor in cauza privind infractiunea de distrugere prevazuta de art 253 cod penal".
In citatie mai este mentionat ca are dreptul sa se prezinte cu un aparator conform art 83 CPP.
Intrebarea mea este cum de s-a ajuns la o actiune penala de la o banala inundatie si ce este de facut? Are nevoie de un avocat? Ce risca sa pateasca.
Tin sa mentionez ca vecina nu a solicitat despagubiri pentru inundatie.