Buna ziua, am un abonament la vodafone. Pe care nu l-am mai plătit.. vodafone m a dat la o firmă de recuperare am primit o somatie de la firma de recuperare să plătesc ca ma va da în judecată ca imi va pune proprire pe salariu etc
Eu acum am gasit altceva pe net unde zice ca nu sunt obligat să plătesc vreau sa stiu daca are dreptate... va las articolul aici să îl citiți și dvs, astept un raspuns, multumesc
Afla ce se intampla daca nu platesti abonamentul la telefon
Neplata unui abonament de telefonie mobila sau fixa atrage dupa sine cateva riscuri, insa nu sunt atat de mari cum unii lasa sa se inteleaga.
Neplata facturilor la telefon: Executare silita? Judecata? NU!
Contractele de telefonie mobila te obliga ca timp de 12 sau 24 de luni tu sa iti platesti abonamentul si ei sa iti ofere servicii. Daca dintr-un motiv sau altul nu iti achiti facturile, primul pas pe care operatorul il face este sa iti suspende contul si sa nu mai poti da telefoane.
Daca ajungi la 180 de zile de intarziere Cosmote, Orange si Vodafone iti dezactiveaza contul si nu vei mai putea fi apelat, in plus risti sa pierzi numarul de telefon. Dupa 30 de zile de neplata esti inscris in Preventel si automat vei putea incheia contracte cu alti operatori, ceva mai dificil (pot refuza complet sa iti ofere servicii sau sa iti ceara o garantie, numita tehnic “depozit”).
Nu poti fi dat in judecata pentru neplata facturilor la telefon
Operatorul va incerca sa recupereze datoria de la tine, apelandu-te mai mereu sa te intrebe cand platesti, mai apoi contul tau va fi alocat unei agentii de recuperare debite, a carei consultanti te vor stresa la propiu pana cand mergi sa achiti, apoi te vei trezit cu scrisori de “amenintare” ca vei fi dat in judecata pentru recuperarea debitelor.
Nu poti fi executat silit pentru neplata abonamentului
Insa in 2 ani de experienta adunati intr-o companie de telefonie mobila iti pot spune ca nu am vazut niciun cont persoana fizica care sa fie executat silit. In ultima instanta operatorul vinde datoria pe care o ai la el, unei agentii de recuperare creante si mai apoi discuti cu cei care iti administreaza debitul. Contractul si legislatia romana nu prevad executarea silita.
De ce?
Pentru ca tu nu garantezi ca iti permiti sa platesti ce ai consumat. Nu este ca un contract la banca unde tu duci o adeverinta de venit si garantezi cu veniturile tale. In plus nu pot sa puna popriri pe bunurile tale pentru ca nici ei, nici agentiile nu au acest drept.
Singurul lucru de care nu pot scapa este stresul si presiunea pe care recuperatorii o vor pune pe tine. Tehnicile de intimidare sunt vaste si cel mai bine este sa le eviti.
In acest articol nu te incurajez sa nu platesti, ci incerc sa iti spun ca nu poti pati ceva rau daca nu platesti facturile. In plus, ai variante sa “repari” greseala si sa platesti cand iti permiti. Iar unii dintre operatori iti pot reda chiar si numarul de telefon.