avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1028 soluții astăzi
Forum Activitate Ella001

Activitate Ella001

In luna decembrie, programul meu de lucru a fost de marti pana sambata. In pontaj, pentru completarea normei, s-a considerat ca ziua lucrata pe 26 decembrie a fost "recuperata" in data de 28, cand aveam zi libera de odihna. As vrea sa stiu daca s-a procedat corect.
Norma a fost afectata de faptul ca am avut o zi libera in decembrie, in contul zilei lucrate pe 30.11, o alta sarbatoare legala.

Cornel Vasile a scris:

Nu este legal ca o zi de sarbatoare lucrata in weekend sa nu fie compensata in niciun fel .

Buna ziua. As dori sa stiu daca este legal ca o zi de sarbatoare lucrata in weekend sa nu fie compensata in niciun fel si sa fie considerata ca fiind recuperata intr-o zi care se suprapune peste o zi de odihna. Explicatia oferita pentru aceasta decizie este aceea ca, daca nu s-ar considera a fi zi de sarbatoare recuperata in ziua de odihna, nu s-ar face norma de lucru.
Exemplu concret: in luna Decembrie, 2020, am lucrat efectiv 20 de zile, dintre care 3 de sarbatoare legala (1, 25 si 26), am avut o zi libera in contul zilei de 30 nov. si 2 zile de concediu. Am fost compensata pentru 2 zile de sarbatoare lucrate (1 si 25), iar ziua de 26 dec. s-a considerat a fi recuperata pe 28 dec., cand am avut zi libera de odihna. De asemenea, s-au acordat 19 tichete de masa cu explicatia ca pentru zilele de sarbatori legale lucrate nu se ofera tichete de masa, ci doar pentru zilele de recuperare sarbatoare legala. Ziua de 26 nu s-a luat in calcul nici la compensarea zilelor lucrate in weekend.
Va rog sa imi spuneti daca s-a calculat corect si daca aceasta este practica obisnuita pentru astfel de situatii.