avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1047 soluții astăzi
Forum Activitate Alina Madalina27

Activitate Alina Madalina27

Sunt intr-o situatie delicata de familie. Va rog, daca ma puteti ajuta cu un sfat..
Eu am dat avans pentru un apartament in urma cu 3 ani, urmand ca sa il achizitionez cu cu prima casa. Parintii mei s-au hotarat sa se mute din orasul in care stateau si au vandut apartamentul urmand cu timpul sa si caute ceva in alt oras. Mama era in italia ca ingrijitoare de o batranica .si tatal meu muncea in tara. In perioada fara apartamrnt a stat o perioada pe la socrii lui, sora mea mai mare, etc, cuscrul lui (tatal norei). Fiind perioada dificila de pandemie 2020 mama nu a mai putut ajunge acasa foarte usor. Mentionez ca parintii mei s-au cam certat toata viata.. e poveste lunga, tatal meu nefiind unul din cei mai buni soti pentru mama dar nici cel mai bun parinte pentru noi (, 2 fete si un baiat).
A fost un chin toata perioada de cand ei au ramas fara apartament deoarece se plangeau ca au ramas fara casa in continuu si nu aveau ce sa faca cu suma respectiva ca erau putini bani, si unde sa stea. Erau foarte disperati si se certau in continuu, si se plangeau mereu la noi. Am simtit ca un ghimpe-n coasta, si i-am zis daca vor ei apart.Respectiv deoarece eu voi avea timp sa imi iau altul. Bineinteles au fost de acord,veselie mare, a venit tatal meu in orasul respectiv. deoarece banii de pe apartamentul lor erau in contul lui (mama oricum era in italia) si a depus banii din contul lui in contul dezvoltatorului ca inca o parte de avans. Intelegerea a fost (ca intr o familie normala) ca restul de bani 20 de mii de euro sa ii achite ei pana la finalizarea lui(mi au spus ca vor face rost de bani sigur, ca mai au pamanturi de vandut, ca mai fac ei un imprumut si cu siguranta il vor plati), asta ca sa nu ma incurce pe mine, sa imi iau grija, ca sigur voi putea sa imi pot achizitiona eu pe viitor cu programul prima casa alt apartament. Dar totusi mi-au zis sa il las pe numele meu, ca in cazul extrem daca nu au banii sa fac eu creditul pentru restul de bani si sa le inapoiez eu avansul platit de ei. Cazul extrem! Cazul care s-a si intamplat!

M-au incurcat, bineinteles, deoarece paranoia tatalui meu, ba nu, bipolaritea si egoismul lui si certurile continue cu mama, i-a impins la o ruptura definitiva (divortul inca nu s a facut)
El in continuu spunea ca nu o sa aiba bani, ca nu ii place orasul, ca l-am pus noi sa faca asta si alte aberatii venite din partea cuiva care se plangea in continuu peste tot de noi, iar cand ne vedeam totul era lapte si miere. Tatal meu in tot acest timp locuieste cu chirie si munceste, si a mobilat de la 0 un apartament, din banii lui, contrar a ce a spus el ca nu are bani. Mentionez ca mama a trimis in toata perioda banii acasa, la el, sau ne-a mai ajutat pe toti 3 copii, lucru care mi se pare normal, insa lui nu.

In aceasta situatie a ramas asa: eu ii voi inapoia lui partea lui de bani, in prima faza, si apoi cu timpul ii inapoiam restul si mamei deoarece aceasta nu punea presiune si nu ar fi fost probleme din partea ei.
Mama a ajuns acasa, acum sta la parintii ei, si doreste sa-si schimbe bulentinul deoarece expira, si sa faca dosarul de pensie. El refuza cu vehementa sa i dea actele, certificat nastere,casatorie, si ce ii mai trebuie pentru a-si depune dosarul, face amenintari la adresa ei cum ca i-a luat banii si va sta ea in apartamentul respectiv, niste lucruri total neadevarate, si de asemenea ma termina pishic si pe mine fiind la mijloc in toata situatia asta cu apartamentul.
Ce as putea sa fac?
Va multumesc mult!