avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Activitate Cons.sanda

Activitate Cons.sanda

Mai mult decat atat ,nimeni nu interpreteaza ,,si cu aprobarea " ci o tin una si buna ,,doar cu aprobarea" desi nu asa scrie articolul ,si daca nimeresti un judecator ad literam lege ,si nu unul care sa judece intentia si scopul acelui conducator de a organiza concurs in loc sa aprobe cererea de transfer,precum si lipsa de incoruptibilitate,ramai doar cu actiunea din instanta.
Da ,dar pana te adresezi instantei ,se organizeaza concurs de recrutare si bingoo nepotisme si pile si politic .Si un functionar public principal sta si asista la coruptia din sistemul public cum recruteaza functionari debutanti.Nu mi se pare corect !acesta este rezultatul demnitarilor alesi ,rasplata pentru voturile primite.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da ,o fi asa ,nu poti sa il constrangi dar in acelasi timp refuzul trebuie motivat in drept si infapt.Ca nu vrei tu nu este un motiv legal,daca cond.respectiv de unitate sta 12 ani pe functie tu chiar nu te poti transfera?vom vedea!
Am intrebat la ANFP,bingo nu am primit un raspuns clar ,decat ca si in articol cu acordul conducatorului...Si daca refuza ce fac? Mai discutati.
Pe site ANFP se regaseste la Cariera in functia publica-Situatia functiilor publice,date deschise referitor la functiile ocupate si functiile vacante.De altfel toate institutiile au obligativitatea de a afisa pe site propriu transparenta functiilor publice-Lista functiilor si a veniturilor la 31.03 si 30.09 .Deci aici a fost deranjul ca am identificat astfel in cadrul compartimentului contabilitate un post vacant ,un post pe prelungire de la 60 la 63 ,deci in 2023 se va vacanta inca un post in cadrul compartimentului si in cursul acestui an tot prin pensionare se va vacanta un post .Si totusi se doreste refuzul de catre conducatorul unde am solicitat transferul.Astept raspunsul in 30 de zile la cererea depusa.Pareri ? .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da ,asta stiu pe de rost articolul ,dar cum ramane cu refuzul?si mai ales fara motiv.Refuzul ne intereseaza si baza legala,ca nu poti sa refuzi ca nu vrei sau ca nu iti plac ochii functionarului public...

Kyandra a scris:

Art. 506 din Codul Administrativ:
(8) Transferul la cerere se face la solicitarea funcţionarului public şi cu aprobarea conducătorului autorităţii sau instituţiei publice în care urmează să îşi desfăşoare activitatea funcţionarul public. Autoritatea sau instituţia publică în cadrul căreia s-a aprobat transferul la cerere al funcţionarului public înştiinţează cu celeritate autoritatea sau instituţia publică în cadrul căreia îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public, despre aprobarea cererii de transfer. În termen de maximum 10 zile lucrătoare de la primirea înştiinţării, conducătorul autorităţii sau instituţiei publice în care îşi desfăşoară activitatea funcţionarul public are obligaţia să emită actul administrativ de modificare a raporturilor de serviciu ale funcţionarului public, cu precizarea datei de la care operează transferul la cerere. Data de la care operează transferul la cerere nu poate depăşi 30 de zile calendaristice de la data emiterii actului administrativ.


1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conducatorul institutiei unde ceri transferul
Si eu vreau raspuns la aceasta intrebare

AlinMandrica a scris:

Poate conducatorul sa refuze transferul la cererea functionarului piblic, in cazul in care functionarul indeplineste toate criteriile necesare ocuparii functiei vacante? Nu este reglementat nicaeri in codul administrativ refuzul!
Multumesc.

Poate conducatorul sa refuze transferul la cererea functionarului piblic? ?nu este reglementat nicaeri in codul administrativ refuzul !pareri?