avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate sam91

Activitate sam91

Răspuns la discuția Gălăgie la terasa de vizavi
Vă mulțumesc pentru răspuns. Probabil că aceasta e calea, deși e una de durată. Puteți totuși să-mi spuneți dacă pot invoca în petiții și al. 25 din art. 2 al legii 61/1991? Nu mi se pare normal ca până la ora 22:00 (teoretic, căci practic se prelungește până la ce oră vor) să nu pot face absolut nimic și să fim nevoiți să le suportăm gălăgia.
Și ar mai fi o întrebare? Aprovizionarea se poate face la orice oră? Chiar și în perioada pandemiei vin uneori după ora 23:00 și descarcă marfă --- trântit de lăzi, gălăgie. E vorba de mașină proprie nu de furnizori.
Mulțumesc din nou!
Bună ziua,

În urmă cu doi ani m-am mutat cu familia într-un sat și totul a fost bine până vara trecută, când vizavi s-a deschis un magazin care are și un fel de terasă. Inițial erau doar niște mese și umbrele, apoi au închis terasa din trei părți și i-au adăugat și un acoperiș. Pereții sunt din scânduri prost îmbinate - nu există o izolare fonică.

De când au deschis nu mai avem liniște. Este continuu gălăgie, mai ales seara și noaptea. Se adună foarte multe persoane și cu cât crește consumul de alcool cu atât crește și hărmălaia - strigăte de tot felul, larmă.

Am vorbit cu patronii, am cerut de la primărie programul de funcționare (între 7-23, deși vara trecută stăteau în mod frecvent până după miezul nopții), m-am adresat postului de poliție local, dar nu s-a schimbat mai nimic. Doar măsurile restrictive din pandemie ce i-au mai liniștit oarecum noaptea.

De cele mai multe ori se invocă art. 2, al. 26 din legea 61/1991 și mi se spune că până la ora 22 nu am ce să fac. Scandal este inclusiv după această oră. Consider însă că ar trebui să fie valabil inclusiv al. 25 din art. 2. Patrulele de poliție trec noaptea și nici măcar nu opresc.

Și mai este o problemă. Uneori închid, dar clienții nu pleacă decât după miezul nopții. Spațiul terasei și ce se întâmplă pe el nu este responsabilitatea firmei chiar după terminarea programului de funcționare?

Casa în care locuiesc este situată vizavi de această terasă - aproximativ 30-50 m și aș dori să știu dacă în acest caz nu era necesar și acordul vecinilor pentru funcționare.

V-aș mulțumi dacă mi-ați da un sfat. Suntem la capătul răbdării. Nu ne mai putem odihni noaptea, iar la sfârșit de săptămână, suntem și ziua acasă, (când vremea o permite) nu putem sta afară din cauza gălăgiei.