avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Activitate Leonard George

Activitate Leonard George

Mulțumesc foarte mult pentru ajutor! Voi transmite mai departe, sper să fie totul bine
!
Avocat Neagu Elena a scris:

Procedura despre care v-am vorbit este una specială care are tocmai acest obiect, sa suplinească refuzul tatalui sau lipsa unui răspuns din partea lui pentru ca minorului sa nu-i fie îngrădit dreptul la călătorie.
O sa i se explice mamei in amanunt aceasta procedura cand va lua legatura cu un avocat.

Tocmai de aceea și mie mi s-au părut că decizia scârțâie puțin, nici eu nu am găsit vreo lege. Așa a transmis avocatul, și ce este drept, nu am citit personal decizia, doar am fost de față când avocatul a prezentat decizia. Mulțumesc mult pentru ajutor!

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Ati citit dvs hotărârea cuvânt cu cuvânt sau v-a povestit dna din ce a inteles...Sfaturi în astfel de situații se dau într-o consultație juridica,cu actele în fața, încercând să se analizeze argumentele judecătorului etc.Nu există , legea" care faceți dvs referinta etc etc.

Iar dacă tatăl refuză să își dea acordul sau nici măcar nu oferă un răspuns nu exista altă opțiune? In ultimii ani nu a răspuns la nici o solicitare făcută în instanță sau înafara ei

Avocat Neagu Elena a scris:

Trebuie ca mama sa formuleze in instanta cerere pentru stabilirea domiciliului copilului la ea in strainatate si suplinirea acordului tatalui pentru ieșirea din tara.
Nu sunt procese usoare insa vor fi admise fata de cererea privind autoritatea parinteasca exclusiva.
Sa contacteze mama un avocat, preferabil altul fata de cel cu care ati colaborat prima dată.

Buna ziua!
Sora mea se judecă pentru custodie unică de câțiva ani cu tatăl fiicei ei în vârstă de 8 ani. Tatăl fetei i-a părăsit de 6-7 ani și a tăiat orice contact. In momentul de față nu avem nici un contact/informație despre tată. Mama fetei este în străinătate și fata este crescuta in prezent de bunici. Tatăl refuza sa se prezinte în instanță.
Mama fetei a pierdut procesul de custodie unică deoarece "nu există destule dovezi legate de abandon" și că "trebuia făcută cererea de custodie unică după 3 ani de la abandon". De asemenea, judecătorul a spus că există lege care interzice stresarea unui părinte, așadar mama sa nu îl mai dea in judecată pe tată pentru custodie.
Ce sfaturi ați avea? Având în vedere situația, ce poate face sora mea? Vrea să poată să aducă fiica în străinătate să locuiască împreună într-un mediu mult mai potrivit pentru dezvoltarea ei, însă nu poate fara acordul tatălui.