avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate Octa-33

Activitate Octa-33

Buna ziua,

Am provocat un accident (decembrie 2020) in urma caruia au fost transportate la spital 2 persoane.
S-a intocmit un dosar penal care a fost ulterior clasat (mai 2021) iar permisul de conducere (permis emis de Marea Britanie) a ramas la politie.

In perioada aceasta am avut doar prima dovada de cu dreptul de a coduce deoarece a fost prelungita automat toata perioada starii de alerta si cele 10 zile dupa expirarea acesteia.
In Iunie 2021 am fost la politia rutiera locala si mi s-a facut un proces verbal care trebuia depus de mine la politia judeteana pentru suspendarea permisului de conducere.

Intrebarea mea este legata de procesul verbal si perioada de suspendare.
Stiu ca in cazul in care a fost deschis dosar penal, chiar daca s-a clasat, se va suspenda dreptul de a conduce 90 de zile.
Pe procesul meu verbal scrie doar 60 zile pentru ca am incalcat Art. 101/3/a din OUG 195, acest articol spune: "conducerea unui autovehicul de către o persoană cu domiciliul în România care nu a preschimbat permisul de conducere obţinut în alt stat, în termenul prevăzut de lege;"

Mentionez ca din anumite motive si fiind plecat din tara, deabia acum incerc sa depun actele pentru aplicarea suspendarii si acum mi-am dat seama ce scrie pe PV.

Voi fi sanctionat automat cele 90 zile? Se va lua in considerare perioada de cand a incetat starea de alerta la durata suspendarii? Este o greseala si trebuia sa scrie pe PV 90 zile?

Mai pot contesta procesul verbal, deoarece acea perioada in care trebuia sa preschimb permisul nu trecuse, eu fiind inca angajat in Marea Britanie?

In ordonanta de clasare spune ca singura regula de circulatie incalcata si singura masura contraventionala recomandata este aceasta referitoare la preschimbarea permisului.

Alta intrebare ar fi: am dreptul de a conduce in Marea Britanie sau alta tara in afara de Romania? Exista vreo procedura prin care pot dovedi ca am dreptul de a conduce in alta tara?

Cu respect,
Octavian
Bună,
Am provocat un accident rutier efectuând o depășire pe linie discontinua, nu am reușit sa termin depășirea sau sa evit, am șters ambele masini(cea din fata și cea pe care o depășeam). Accidentul s-a soldat cu 2 victime ușor rănite.
Întrebarea mea este: la ce sancțiuni ma pot aștepta la finalul anchetei penale? O sa îmi fie suspendat permisul și cât timp? Se considera neacordare de
prioritate?

Mulțumesc,
Octavian