avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Activitate Lasora

Activitate Lasora

Buna ziua, Multumesc pentru raspuns! Insa, interferează cresa cu CIC-ul și că mama poate beneficia de CIC, chiar dacă copilul merge la cresa sau tine de normele DGASPC? De achitat cresa o pot achita din indemnizatia lunara.

Referitor la OUG 111/2010 articolul 16, se explica exact care sunt motivele pentru care nu mai primesti indemnizatia de crestere copil - nu se specifica mersul la cresa sau obligativitatea de a te intoarce la munca mai devreme de 1 an si 11 luni.
Buna seara,
Am un baietel in varsta de 14 luni - nascut pe 16 septembrie 2019, inscris din data de 2 decembrie 2019 pe lista de asteptare a unei crese de stat din sectorul 1. Intre timp, regulile sau schimbat si se solicita ca de la acceptarea si inceperea cresei, in termen de 30 de zile sa ma intorc la munca - lucru care nu era la data solicitarii ( daca ar fi fost as fi cerut inceperea cresei la o data ulterioara datei de 1 martie 2021). Acesta este linkul catre noile informatii: [ link extern ] .
sau textual de pe pagina celor de la DGASPC Sector 1:
Serviciul Prevenire A Separării Copilului de Familie

Contact:

Bd. Mareșal Averescu nr 17, Pavilion H.

Tel. 021.223.41.95 sau 021.223.41.90/94/97 int. 125

E-mail: prevenire.abandon@dgaspc-sectorul1.ro


Program de lucru cu publicul:

Marţi: 10:00-13:00

Joi: 10:00-13:00


Înscrierea copiilor la centrele de zi de tip creșă din cadrul DGASPC Sector 1 se face în funcție de numărul de locuri disponibile.

Părintele/reprezentatul legal al copilului depune o singură opțiune pentru înscrierea copilului la unul din centrele de zi de tip creșă din subordinea DGASPC Sector1.

Criterii de admitere:

· actul/actele de identitate ale părintelui/părinților/reprezentantului legal al copilului cu domiciliul stabilit pe raza Sectorului 1 trebuie să fie emis cu cel putin 6 luni înainte de momentul depunerii cererii;

Acte necesare înscrierii copiilor în cadrul centrului de zi de tip creșă:

· cerere de înscriere;

· copie certificat de naștere al copilului;

· copie acte de identitate părinți/reprezentanți legali și, după caz, copie hotărâre/sentință de plasament sau încredințare în vederea adopției;

· copie certificat de căsătorie (dacă e cazul);

· copie certificat de deces/sentință de divorț definitivă și irevocabilă pentru părintele unic;

· copie act doveditor după suspendarea raportului de muncă (decizie);

· acte privind veniturile realizate de membrii familiei - documente eliberate de angajator, de organele fiscale, autorități competente, mandate poștale de plată, extrase de cont, decizii ori dispoziții de stabilire a drepturilor.

· pentru părinții aflați în concediu de creștere și îngrijire copil, la momentul admiterii în centrul de zi de tip creșă vor prezenta adeverință de salariat în care se va specifica data reluării activității.(la expirarea termenului de 30 zile părintele/reprezentantul legal nu prezintă dovada reluării activității profesionale, locul obtinut la centrul de zi de tip creșă se va vacanta).

Admiterea copiilor se va face în funcție de punctajul obtinut în urma analizării cererilor pe baza criteriilor menționate mai jos în ordine descrescătoare (de la cel mai mare punctaj la cel mai mic), astfel:

· domiciliul în București, Sector 1 un părinte/reprezentant legal – 5 puncte;

· domiciliul în București, Sector 1 ambii părinți/reprezentanți legali – 10 puncte;

· domiciliul în București, Sector 1 părinte unic/reprezentat legal – 10 puncte;

· copilul pentru care are deja frați/surori înscriși la centrul de zi – 5 puncte;

· venitul net pe membru de familie până la 1346 lei – 10 puncte;

· venitul net pe membru de familie între 1347 lei – 3372 lei – 5 puncte;

· venitul net pe membru de familie peste 3372 lei – 2 puncte.

Dosarele care au obținut același punctaj, vor fi departajate în funcție de ordinea depunerii cererilor la sediul DDGASPC Sector1.

Părintele/reprezentatul legal al copilului care a primit un loc la un centru de zi de tip creșă în urma înscrierii și/sau redistribuirii nu mai poate depune o alta cerere de transfer la un alt centru de zi de tip creșă pentru același copil.

Cererile care sunt în prezent pe lista de așteptare, exceptându-le pe cele ale căror părinții/reprezentanții legali (unul sau ambii) care au viza de reședință stabilită pe raza Sectorului 1, care pâna la data de 31 iulie 2021 cărora nu le-a fost atribuit un loc la un centru de zi de tip creșă vor participa la prima sesiune de înscriere pentru anul școlar 2021 -2022 care va avea loc în primele 10 zile lucrătoare ale lunii august.

Analiza acestor cereri se va realiza în ultimele 10 zile lucrătoare ale lunii august a anului în curs cu obligația părinților aflați în prezent pe lista de așteptare de a prezenta acte privind veniturile realizate în luna anterioară de către membrii familiei. Menționăm faptul că părinții/reprezentanții legali ai copiilor vor fi informați în prealabil cu privire la necesitatea depunerii acestor acte doveditoare ale veniturilor.

Rezultatele vor fi comunicate în scris părinților/reprezentanților legali până la începutul noului an școlar.

* În situația în care rămân locuri disponibile la unul dintre centrele de zi tip creșă din subordinea DGASPC Sector1, părinții aflați în continuare pe lista de așteptare care nu au primit loc la centrul de zi pentru care au optat vor fi contactați cu privire la faptul că au posibilitatea de a opta și a înscrie copilul pe locurile disponibile în aceste centre.

* Menționăm faptul că cererile care se află pe lista de așteptare cărora nu le-a fost atribuit un loc la un centru de zi de tip creșă pentru anul școlar 2021- 2022 vor fi anulate după perioada de analiză și înscriere a copiilor.



Pentru informații suplimentare vă rugăm să vă adresați la numerele de telofon: 021.223.41.95 sau 021.223.41.90 int.125, Serviciul Prevenire a Separării Copilului de Familie.



Pe langa toate acestea eu sunt deja gravida in 25 de saptamani urmand sa nasc la sfarsitul lunii aprilie a.c.. Cum ar trebui sa procedez? Cresa in cazul in care piticul va fi admis incepand cu 1 martie 2021, nu o pot amana - urmand sa isi piarda locul - iar la birou nu ma prea pot intoarce in 8 luni - lasand la o parte birocratia si ca blochez iar un post samd.
Este legala aceasta impunere? Pe langa toate acestea eu am domiciliul in sectorul 1, tatal copiilor in sectorul 2 - nu suntem casatoriti si nu locuim impreuna si la un calcul scurt as obtine un punctaj 7 - care presupun ca ma dezavantajeaza din toate punctele de vedere.
Daca sunt nevoita sa ma intorc la birou, conform legii cat timp trebuie sa astept pana pot intra in concediu prenatal ( cele 126 de zile).


In OUG 111/2005 nu am gasit nimic in acest sens.

Va multumesc!
Laura C.