avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Activitate Skp900

Activitate Skp900


Nu găsesc nicăieri, vă rog un update.
Se poate circula sau nu în U.E. Cu permis suspendat în România? Aici zice că în România dar dacă ești oprit în Germania, ce prezinți în loc de permis?

Art 335 alin. 2
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Mulțumesc!


Ioan Ciobanu a scris:

Conform legislatiei rutiere sanctiunea primita este suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice.. Asa cum este definita sanctiunea nu aveti voie sa conduceti vehicule pe drumurile publice oriunde v-ati afla.
Permisul dvs. de conducere se afla in custodia politiei. Daca nu l-ati predat perioada de suspendare se majoreaza cu 30 de zile.
Este posibil sa posedati si un permis de conducere eliberat de autoritatile din alta tara. Detinerea a doua permise nationale, dintre care unul eliberat de autoritatile din alta tara, este ilegala si constituie contraventie si se sanctioneaza ca atare.
In cazul in care sunt oprit in trafic riscati dosar penal.
ing. Ioan Ciobanu