avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate Bluebl

Activitate Bluebl

pt ca nu poate sa isi faca poze de buletin in alta parte pt cartea de identitate

Deci sa inteleg ca nu se poate decol prin niciun mijloc pt. buletinul normal pe 7/10 ani decat daca iti faci poza la ghiseu/centru?

poate alege cartea de identitate provizorie

Cred ca o sa o conving cu cartea de identitate provizorie !
Totusi m-am informat intre timp putin si am vazut ca se poate elibera pe o perioada de minim 1 luna si maxim 1 an, perioada decisa exclusiv de cei de la ghiseu si doar in 2 situatii concrete, anume daca persoana nu are toate documentele pt a face buletin normal sau daca are domiciliul in strainatate si locuieste temporar în Romania.
Chiar si daca si-ar face buletin provizoriu (incadrandu-se in situatia in care nu are toate documentele pt. cel normal) se poate emite la nesfarsit o carte de identitate provizorie? Ii expira cel provizoriu iar il face provizoriu iar ii expira si tot asa?
Am o cunostinta care tot amana sa-si schimbe buletinul pentru ca nu vrea sa-si faca poza la ghiseu deoarece cosidera ca in acea circumstanta i s-ar afecta integritatea morala si religioasa.
Totusi este dispusa sa-si faca/aduca o poza proprie in format electronic facuta chiar si intr-un centru profesionist pentru buletin. Se poate face cumva acest lucru. Mi-a spus ca cei plecati in strainatate pot solicita asta consulatului. Dar ea este in tara si nu are treaba cu strainatatea. Exista vre-o procedura sau se poate face vre-o solicitare speciala in acest sens (nu stiu eventual cu o declaratie pe propria raspundere privind veridicitatea pozei furnizate de persoana in cauza sau altfel)? Multumesc anticipat!